Ο γιος Έλληνα μετανάστη που έχτισε από το μηδέν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αθλητικών παπουτσιών

Ελληνες

Από τον Ομπάμα στον Τραμπ

Το 2016 η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο για υποστήριξη στον Τραμπ, ενώ και στο παρελθόν ο Μπαράκ Ομπάμα πήρε τα δικά του New Balance. Μάλιστα η είδηση κυκλοφόρησε μέσω του Reuters για τα νέα παπούτσια του τότε πλανητάρχη.

Η New Balance είχε ταχθεί υπέρ συγκεκριμένης εμπορικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Μάθιου Λεμπρετόν, σχεδόν ένα 24ωρο μετά την έκδοση του επίσημου εκλογικού αποτελέσματος, είχε δηλώσει ότι: «Η κυβέρνηση Ομπάμα επέλεξε να μας αγνοήσει, και, ειλικρινά, με την εκλογή του νέου προέδρου Τραμπ, αισθανόμαστε πως τα πράγματα θα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο γιος Έλληνα μετανάστη που έχτισε από το μηδέν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αθλητικών παπουτσιών - Εικόνα 7

H εταιρία στη συνέχεια διευκρίνισε στο CBS ότι η φράση ειπώθηκε σε σχέση με ένα συγκεκριμένο θέμα: Τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια στη συμφωνία TPP (Trans-Pacific Partnership).

«Πιστεύουμε στην κοινότητα. Πιστεύουμε στην ανθρωπότητα. Απ’ τους ανθρώπους που φτιάχνουν τα παπούτσια μας μέχρι και τους ανθρώπους που τα φοράνε, πιστεύουμε ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε με απόλυτη ακεραιότητα και υποδεχόμαστε όλους τους τομείς της ζωής. Από το 1906, έχουμε χαράξει το δικό μας μονοπάτι και είμαστε αφοσιωμένοι με πάθος στο να κατασκευάζουμε προϊόντα στα πέντε εργοστάσια μας στη Νέα Αγγλία, ακόμα και αν κανείς άλλος δεν κάνει κάτι τέτοιο πλέον. Η New Balance και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας ανά τον κόσμο συνεχώς πασχίζουν για να βελτιώσουν τις τοπικές μας κοινότητες. Το κάναμε και θα το κάνουμε για πάντα» ανέφερε σε δήλωσή της.

Ο γιος Έλληνα μετανάστη που έχτισε από το μηδέν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αθλητικών παπουτσιών - Εικόνα 8

Πάντως η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δώσει την υπόσχεση στη New Balance ότι από το 2017, η εν λόγω εταιρεία θα είναι ο επίσημος προμηθευτής του αμερικανικού στρατού σε αθλητικά παπούτσια. Αυτό σήμαινε 250.000 ζευγάρια τον χρόνο, τα οποία θα αγοράζουν οι στρατιώτες από τα καταστήματα στρατιωτικών ειδών. Η προσφορά αυτή πάντως δεν ικανοποίησε την εταιρεία.

ΠηγήΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ