Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση

Ελληνες
Επικαιρότητα

 

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η παρέλαση έγινε στην οδό Τσιμισκή, με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους).

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 1

Τα σχολεία που έλαβαν μέρος ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 2

Συγκινητική ήταν η στιγμή που μαθητής με αναπηρία παρελαύνει με το καροτσάκι του και τη βοήθεια συμμαθήτριάς του.

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 3

Όπως σε κάθε παρέλαση, έτσι και φέτος… τα περίεργα δεν έλειψαν! Για παράδειγμα, είδαμε συμπαθητικά τετράποδα να παρελαύνουν μαζί με τους μαθητές, καθώς σκύλοι πήγαιναν δίπλα στα παιδιά και τα ακολουθούσαν στον βηματισμό.

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 4

Ακόμη, τις εντυπώσεις των φωτογράφων έκλεψε η λευκή φούστα της Βούλας Πατουλίδου, την οποία απαθανάτισαν σε διάφορα καρέ, τη στιγμή που βρισκόταν στον χώρο των επισήμων!

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 5

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 6

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 7

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλήκας, Γιάννης Σαρίδης αλλά κι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Χάρης Αηδονόπουλος.

Θεσσαλονίκη: Συγκίνησε ο μαθητής ΑμεΑ στη μαθητική παρέλαση - Εικόνα 8

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Στην παρέλαση παραβρέθηκε και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων καθώς εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων τη πόλης.

 

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ