Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Κούρος – O φαρμακοποιός του θρυλικού «Ρετιρέ»

Ελληνες
Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Κούρος, που ξεχώρισε από το ρόλο του Φαρμακοποιού, στο “Ρετιρέ” του Γιάννη Δαλιανίδη

Γεννημένος στη Χαλκίδα, το 1928 σπούδασε Νομική, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε πιάνο και τραγούδι στο “Ωδείο Αθηνών” και θέατρο στη δραματική σχολή του “Ελληνικού Ωδείου”. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 με το θίασο Άννας Λώρη – Άλκη Παπά (θέατρο “Διονύσια”, Καλλιθέα).

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Κούρος – O φαρμακοποιός του θρυλικού «Ρετιρέ» - Εικόνα 2

Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν και αργότερα μεταπήδησε σε άλλους θιάσους. Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εργάστηκε ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. (1954-1957), ενώ ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και τη λογοτεχνία.

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Κούρος – O φαρμακοποιός του θρυλικού «Ρετιρέ» - Εικόνα 3

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στις ταινίες: “Ο Αστερισμός της Παρθένου”, “Ο Τρομοκράτης”, “Οι Κυνηγοί”,” Τα Τσακάλια”, “Η Στροφή” . Επίσης, υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και είχε εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: “Ο Μονομάχος της Σιωπής”, “Διαδρομή σε κλειστό χώρο”, “Ή Διαζευτικόν” και “Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς”.

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Κούρος – O φαρμακοποιός του θρυλικού «Ρετιρέ» - Εικόνα 4

[thecaller.gr]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ