Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε σε 8 χρόνια να έχουν όλοι «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του

Δεν υπάρχει συνταγή που να μην έχει κάνει για το site του, δεν υπάρχει ελληνίδα μάνα που να μην έχει εμπιστευθεί την πρότασή του και δεν υπάρχει κουζίνα σε πάνελ που να μην τον έχεις δει.

Ο Ακης Πετρετζίκης με βεβαιότητα είναι από τους πλέον καταξιωμένους και γνωστούς σεφ της ελληνικής

τηλεόρασης και όχι μόνο και έχει καταφέρει μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργήσει την δική του «αυτοκρατορία» από το μηδέν.

Εχει το δικό του μπεργκεράδικο στην Αθήνα, έχει στήσει site με την υπογραφή του, το οποίο έχει 398 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες στο Youtube και έχει περάσει από τρία τηλεοπτικά κανάλια με πιο πρόσφατη την συνεργασία του με τον Αlpha και την εκπομπή Kitchen Lab.

Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε σε 8 χρόνια να έχουν όλοι «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του - Εικόνα 2

Ολα αυτά βέβαια δεν θα είχαν περάσει καν από το μυαλό του σεφ το 2001, όταν έφυγε από την Ελλάδα για να δουλέψει στην Μεγάλη Βρετανία.

«Οταν είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός του MasterChef ήμουν στην Αγγλία όπου έμεινα για πολλά χρόνια και δούλευα εκεί. Δεν είχα δηλώσει καν εγώ συμμετοχή, ένας φίλος μου το έκανε. Βέβαια όταν με πήραν τηλέφωνα για να πάω για δοκιμαστικό, πήγα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη ο Ακης Πετρετζίκης.

Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε σε 8 χρόνια να έχουν όλοι «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του - Εικόνα 3

Τελικά το ένστικτό του τον έφερε στην Ελλάδα, απορρίπτοντας μάλιστα μία δουλειά στην Νέα Υόρκη για να μπει στο πρώτο MasterChef που παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση.

Εξι μήνες μετά βγαίνει νικητής, διάσημος μίας και μόνο ο τελικός του MasterChef 1 στο Mega είχε τηλεθέαση που άγγιξε το 51,6% και κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος.

Την ίδια χρονιά έκανε και το πρώτο του τηλεοπτικό ντεμπούτο στο πρωινό του Mega δίπλα στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Ωστόσο το χρηματικό έπαθλο από το Master Chef και η στήλη του στην τηλεόραση δεν του ήταν αρκετά, ήθελε να κάνει κάτι δικό του.

Δούλεψε σε εστιατόρια, ξεκίνησε την δημιουργία του δικού του site του και ταυτόχρονα εμφανιζόταν και κάθε μέρα στο Mega.

Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε σε 8 χρόνια να έχουν όλοι «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του - Εικόνα 4

Αλλωστε όπως αποκάλυψε αργότερα, τα χρήματα που έπαιρνε από το «Πρωινό Μου», μόλις 800 ευρώ, δεν του έφταναν για να στήσει το site του, μιας και οι συνεργάτες, τα υλικά και το στούντιο του κόστιζαν περίπου 3.000 ευρώ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν εκείνη την περίοδο, από το 2010 μέχρι και το 2014 ο Πετρετζίκης ήταν μονίμως σε μία κουζίνα. Το πρωί στο κανάλι, το μεσημέρι αρχικά στο εστιατόριο Dali στο Μαρούσι ως Head Chef και στην συνέχεια στο Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel και το βράδυ στο σπίτι στήνοντας το site του.

Πάντως πολλοί θα έλεγαν πως εκείνη την περίοδο το όνομα Ακης Πετρετζίκης ακουγόταν πολύ όχι μόνο εξαιτίας της δουλειάς του, αλλά και λόγω της σχέσης τους με την Demy.

Ακης Πετρετζίκης: Πώς ο 1ος MasterChef κατάφερε σε 8 χρόνια να έχουν όλοι «Ευαγγέλιο» τις συνταγές του - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ