10 αλλαγές στο σώμα σας που χρειάζονται την προσοχή σας

Η αρρωστοφοβία μπορεί να καταστρέψει τη ζωή κάποιου. Αλλά τι συμβαίνει αν μαζί με κάποια ακίνδυνα συμπτώματα αγνοείτε ένα πιο σοβαρό που υποδηλώνει ότι έχετε κάποια ασθένεια; Αξίζει να γνωρίζετε αυτές τις αλλαγές στο σώμα σας για να μπορείτε να παρατηρήσετε αν κάτι πάει λάθος, ώστε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας εγκαίρως.

Εμείς  αποφασίσαμε να σας πούμε ποια είναι τα σημεία του σώματος στα οποία θα πρέπει σίγουρα να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή.

Ξηρά ή σκασμένα χείλη

10 αλλαγές στο σώμα μας που χρειάζονται την προσοχή σας+++Π - Εικόνα 2

Το ξεφλουδισμένο ξηρό δέρμα είναι ένα σαφές σημάδι αλλεργίας. Σε αυτή την περίπτωση, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε καθώς και στα τρόφιμα που τρώτε, ακόμα και στα φάρμακα. Τα σκασίματα στις γωνίες του στόματος υποδεικνύουν έλλειψη βιταμινών Β, Α και Ε. Εάν έχετε επίσης ξηροφθαλμία, ξηροστομία και προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό επειδή μπορεί να είναι ένας συνδυασμός από συμπτώματα ειδικά για μια αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο Sjögren.

Η απώλεια φρυδιών

10 αλλαγές στο σώμα μας που χρειάζονται την προσοχή σας+++Π - Εικόνα 3

Τα χοντρά φρύδια δεν είναι μόνο μια τάση της μόδας, αλλά είναι επίσης ένας μεγάλος δείκτης υγείας. Η περιοδική απώλεια των τριχών των φρυδιών είναι φυσιολογική αλλά εάν παρατηρήσετε υπερβολική απώλεια τριχών καθώς και εμφάνιση κηλίδων ή ακόμα και πλήρη εξαφάνιση των φρυδιών, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό. Μπορεί να συνδεθεί με ένα υπερβολικό ή ανεπαρκές επίπεδο δραστηριότητας του θυρεοειδούς.

Δυστροφία νυχιών

10 αλλαγές στο σώμα μας που χρειάζονται την προσοχή σας+++Π - Εικόνα 4

Όλοι γνωρίζουμε πόσο υγιή μπορεί να δείχνουν τα νύχια. Οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα ή τη δομή τους είναι ένα ανησυχητικό σημάδι. Τα λεπτά και χλωμά νύχια μπορεί να είναι σημάδι αναιμίας και έλλειψης σιδήρου στο σώμα, ενώ το κιτρίνισμα μπορεί να υποδεικνύει διαταραχές του ήπατος και του γαστρικού συστήματος ή μυκητιασική λοίμωξη. Τα λευκά σημάδια και οι ρίγες δείχνουν έλλειψη ψευδαργύρου, χαλκού και ιωδίου και τα νύχια μπορούν να γίνουν πολύ εύθραυστα όταν αντιμετωπίζουν έλλειψη βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου και β-καροτίνης στο σώμα.

Χλωμά χείλη με φωτεινό περίγραμμα

10 αλλαγές στο σώμα μας που χρειάζονται την προσοχή σας+++Π - Εικόνα 5

Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις για διάφορες ασθένειες. Εάν το κόκκινο περίγραμμα του κάτω χείλους είναι πρησμένο και υπάρχουν μικρές φυσαλίδες που εμφανίζονται σε αυτό, είναι πιθανό να είστε πολύ ευαίσθητοι στις υπεριώδεις ακτίνες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσετε την έκθεση στον ήλιο με τη βοήθεια των αντιηλιακών καλλυντικών. Έχει και το μεσαίο τμήμα του χείλους τα ίδια συμπτώματα; Αυτή είναι η βλαστική νεύρωση. Η λήψη ηρεμιστικών ουσιών θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της θεραπείας μαζί με αντιφλεγμονώδεις αλοιφές. Το σοβαρό πρήξιμο και η ερυθρότητα ολόκληρου του χείλους υποδεικνύουν μια αλλεργική αντίδραση – δώστε μεγαλύτερη προσοχή στα καλλυντικά και την οδοντόκρεμα σας και επισκεφθείτε έναν αλλεργιολόγο.

Κόκκινο πρόσωπο

10 αλλαγές στο σώμα μας που χρειάζονται την προσοχή σας+++Π - Εικόνα 6

Εάν αποκλείσουμε τις φυσιολογικές αλλαγές, όπως οι αλλαγές στη θερμοκρασία, το μασάζ ή την κατανάλωση αλκοόλ, υπάρχουν 3 ευρέως διαδεδομένοι λόγοι για να έχεις ένα κόκκινο πρόσωπο. Για τις γυναίκες άνω των 40, οφείλεται σε μείωση των ορμονικών επιπέδων που δείχνουν την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Ένα κόκκινο πρόσωπο μπορεί επίσης να υποδεικνύει την παρουσία λοιμώξεων που προκαλούν αποδημίαση. Μια μερική ερυθρότητα που συνδυάζεται με ξαφνικές ζαλάδες μπορεί να σημαίνει διακυμάνσεις πίεσης που μπορούν να εξομαλυνθούν με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ