Eύοσμος: Το «κέντρο» της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Εύοσμος

EύοσμοςΕμείς στην Θεσσαλονίκη τιμούμε πολύ το κέντρο της πόλης μας και  αυτό αποδεικνύεται από την ζωντάνια του. Ωστόσο, κάποιες συνοικίες έχουν δημιουργήσει τα δικά τους κέντρα, μικρογραφίες του ευρύτερου κέντρου της πόλης, και μας εκπλήσσουν με την επιτυχία τους.

Μία από αυτές τις συνοικίες είναι  ο Εύοσμος, μια χαρακτηριστική μικρογραφία του κέντρου της Θεσσαλονίκης που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει must για τα παιδιά των δυτικών προαστίων και όχι μόνο. Και όταν λέμε παιδιά αναφερόμαστε σε όλες κυριολεκτικά τις ηλικίες.

Λίγα λόγια

Η πλατεία του Ευόσμου περιτριγυρίζεται από  την Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Παύλου Μελά, την Αγίου Δημητρίου και την Τζαβέλλα. Στο κέντρο αυτών των δυτικών οδών στην Εκκλησία της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, απέναντι από το Δημαρχείο παύει η κίνηση των αυτοκινήτων και ξεκινά η κίνηση των πεζών. Πέραν της επιβλητικής εκκλησίας θα συναντήσουμε μια σειρά από μαγαζιά, αλυσίδες και μη, τα οποία έχουν αναμφισβήτητα «κάνει όνομα» τα τελευταία χρόνια στα δυτικά και συνεχίζουν ακάθεκτα την πορεία τους.

Time for coffee?

Ο Εύοσμος έχει κάθε άλλο παρά λίγες επιλογές για την έξοδό σας. Δίπλα ακριβώς στην εκκλησία θα συναντήσεις το Pr Espresso Βar, το Rich Bar, το Jollityil Posto, το model ενώ λίγο παραπέρα θα συναντήσεις το Bozar. Εξίσου δελεαστικό χαρακτηρίζεται και το U BAR PROJECΤ από την πάνω μεριά της εκκλησίας Όλα ανεξαιρέτως χαρακτηρίζονται από όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον με καφέ και ροφήματα υψηλής ποιότητας για να περάσεις ευχάριστα ένα πρωινό ή μία απογευματινή συνάντηση.

Λίγο διαφορετικά προτείνει τον καφέ η “Μαρμελάδα” η οποία τον συνδυάζει με δελεαστικά πιάτα στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς. Ενώ σε περίπτωση που θέλεις να μάθεις το μέλλον, η καφεμαντεία λαμβάνει χώρα στον «Ωκεανό» του Ευόσμου. Τέλος, τα mikel ελάχιστα βήματα μακριά από την πλατεία αποτελούν πόλο έλξης για το νεανικό και μη κοινό. Βέβαια οι αναφορές μας είναι ενδεικτικές αφού υπάρχουν πολλές ακόμη προτάσεις και ο καλύτερος τρόπος να τις ανακαλύψεις είναι να κάνεις μία βόλτα από την Πλατεία.

Lunch or Dinner?

EύοσμοςΟ Εύοσμος έχει προτάσεις και για φαγητό και μάλιστα ποικίλες. Διατίθενται τόσο πολλές επιλογές για γρήγορο φαγητό όσο και για εστιατόρια ή κουτούκια στον Εύοσμο. Κάθε είδους γρήγορου φαγητού μπορείς να προμηθευτείς από την πλατεία.

Τόσο ο Σαββίκος καθώς και το καινούργιο γειτονικό Mangi.GR, όπως και το devido με περισσότερες προτάσεις, αρκούν αν και δεν είναι τα μόνα που θα συναντήσεις με μία γρήγορη ματιά. Ενώ υπάρχουν και εστιατόρια,ταβέρνες και μεζεδοπωλεία όπου μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου και να περάσεις όμορφα την ημέρα ή το βράδυ σου στην δυτική αυτή must συνοικία.

Ενδεικτικά και καταπληκτικά, όσο και διαφορετικά μεταξύ τους, είναι το Ελιά Λεμόνι της γνωστής αλυσίδας , το Περι Ευόσμου και η κιμωλία σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία της Εκκλησίας. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν πιο εναλλακτικές επιλογές όπως το Saki Sushi bar ή το Asia mama wok.

Night out?

Τι λείπει από το άρθρο μας; Η νυχτερινή ζωή. Και για το κλείσιμο της ημέρας σου τόσο τα καφέ-μπάρ που αναφέραμε σε μία πιο βραδινή διάθεση με κατάλληλη μουσική συνιστούν ένα όμορφο περιβάλλον  για ένα χαλαρό ποτό όσο και τα εστιατόρια προσφέρονται για ένα απολαυστικό δείπνο. Μάλιστα συχνότατα και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα λαμβάνουν χώρα Live τα οποία ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο την δυτική μας πλατεία με κόσμο και μουσική. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι ο Εύοσμος τα έχει όλα και συμφέρει.

Shopping therapy αλλά Εύοσμος?

 

Kαι φυσικά δεν μπορεί να λείπουν σε μία τόσο ζωντανή πλατεία οι βιτρίνες που με την παρουσία τους τονίζουν και τον όρο μικρογραφία του κέντρου, της Θεσσαλονίκης φυσικά, και μπορούν να αυξήσουν και την κίνηση. Σημειώνουμε, επίσης, ότι επί της οδού Παύλου Μελά στον αριθμό 31 συναντάται και το πολυκατάστημα καλλυντικών Hondos Center.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ