Το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας μοιάζει με μικρό Παράδεισο

Δεν είναι ένα συνηθισμένο χωριό. Είναι δύο.. σε ένα! Είναι όμως και πανέμορφο. Τόσο όμορφο που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας!

Το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας μοιάζει με μικρό Παράδεισο - Εικόνα 2

Το Διχώρι είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Φωκίδας που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας μοιάζει με μικρό Παράδεισο - Εικόνα 4

Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1131 μέτρων στις πλαγιές των Βαρδουσίων και θεωρείται από πολλούς το ομορφότερο χωριό της Φωκίδας. Όπως λέει και το όνομα του το χωριό αποτελείται από δύο συνοικισμούς τον «Πάνω» και τον «Κάτω» που χωρίζονται μεταξύ τους από το ρέμα του Τσόνη. Το χωριό θα ακούσετε να το λένε και «Καστανοχώρι» για τις πολλές του καστανιές, αλλά και «Κωστάρτσα» που είναι το παλιό του σλάβικο όνομα, που καταργήθηκε όμως το 1927.

Το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας μοιάζει με μικρό Παράδεισο - Εικόνα 6

Λουσμένο από άπλετο φως, διαθέτει έναν καταπληκτικό ορίζοντα και μαγευτική θέα των βουνοκορφών των Βαρδουσίων (υψηλότερη κορυφή, Κόρακας, 2.495 μ.).

Το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας μοιάζει με μικρό Παράδεισο - Εικόνα 8

Δροσερός αέρας, άφθονα τρεχούμενα νερά και «στοιχειωμένες» βρύσες, τεράστια ποικιλία στη βλάστηση, το κελάρυσμα των ρεμάτων και ο αχός από τον Κοκκινοπόταμο, τα τιτιβίσματα των πουλιών, συνθέτουν ένα εξαίσιο τοπίο γεμάτο φως, χρώματα και ήχους. Η σύνθεση είναι τόσο «σοφή» που κανένα επί μέρους ερέθισμα δεν ενοχλεί, αντίθετα όλα μαζί δημιουργούν ένα περιβάλλον απαράμιλλης γαλήνης.

Το ωραιότερο χωριό της Φωκίδας μοιάζει με μικρό Παράδεισο - Εικόνα 10

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ