12 πράγματα που μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, στη Βαρκελώνη περίπου 7.000 διαμερίσματα διαρρηγνύονται κάθε χρόνο. Έχουμε την ευκαιρία να προστατεύσουμε τα σπίτια μας από τους κλέφτες, ακόμη και αν δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά τα ακριβά συστήματα ασφαλείας;

Εμείς έχουμε συλλέξει απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε το σπίτι σας και ακόμη και να αποθαρρύνετε τους κλέφτες να παραβιάσουν την ιδιοκτησία σας.

12. Κρύψτε τα  πολύτιμα αντικείμενα όταν είναι στο σπίτι σας ξένοι.

12 πράγματα που μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε +++Π - Εικόνα 2

Για παράδειγμα την ώρα που ένας υδραυλικός επισκευάζει κάτι κάτω από το νεροχύτη σας, έχει αρκετό χρόνο για να ρίξει μια ματιά τριγύρω. Μπορεί να αποδειχθεί ο κακός που ενημερώνει τους συνεργούς του. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υδραυλικοί και άλλοι εργάτες είναι διαρρήκτες, αλλά πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί.

11. Μην αφήνετε έναν κλέφτη να ακούει το τηλέφωνο σας να χτυπάει.

12 πράγματα που μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε +++Π - Εικόνα 3

Μερικοί κλέφτες χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό τέχνασμα: καλούν το τηλέφωνο στο σπίτι σας και περιμένουν μια απάντηση. Αν κανείς δεν σηκώσει το τηλέφωνο, σημαίνει ότι κανείς δεν είναι στο σπίτι. Εάν το βάζετε στο αθόρυβο ή μειώνετε τον ήχο, μπερδεύεται έναν πιθανό διαρρήκτη αφού δεν ακούει ήχο.

10. Τοποθετήστε μια αξιόπιστη κλειδαριά.

12 πράγματα που μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε +++Π - Εικόνα 4

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι ληστές δαπανούν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να διαρρήξουν ένα σπίτι με το 73% των περιπτώσεων να εισέρχονται μέσω της μπροστινής πόρτας. Οι κλειδαριές που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι κυλινδρικές και οι πιο περίπλοκες κλειδαριές είναι εκείνες που μπορούν να ανοίξουν με κλειδιά ασφαλείας. Συνιστάται να ασφαλίσετε την πόρτα με ένα κλειδί τύπου pin tumbler (δείτε την εικόνα) και μία κλειδαριά ασφαλείας, καθώς αυτός ο συνδυασμός είναι ο πιο αξιόπιστος.

9. Ασφαλίστε τα παράθυρα σας.

12 πράγματα που μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε +++Π - Εικόνα 5

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να παραβιάσουν την ιδιοκτησία σας είναι τα παράθυρα σας. Γι ‘αυτό συνιστάται να εγκαταστήσετε πλέγματα από μεταλλικές ράβδους ή σύρματα αν ζείτε στον 1ο ή 2ο όροφο που μπορούν να κλειδωθούν και να ξεκλειδωθούν σε περίπτωση ανάγκης διαφυγής.

8. Φροντίστε την περιοχή γύρω από την ιδιοκτησία σας.

12 πράγματα που μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε +++Π - Εικόνα 6

Αν έχετε μονοκατοικία, μην αφήνετε τους διαρρήκτες να πιστεύουν ότι κανείς δεν ζει εκεί. Φροντίστε το γκαζόν το καλοκαίρι και κρατήστε την είσοδο καθαρή το χειμώνα.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ