Ρόδος: Ο υπέρηχος έδειξε αυτό που φοβόταν η έγκυος μητέρα – Έχασαν την κόρη τους στις 38 εβδομάδες κύησης

Η έγκυος γυναίκα είχε μπει στο μήνα της και το ζευγάρι είχε ετοιμάσει τα πάντα. Όλα όσα ακολούθησαν ωστόσο προκαλούν θλίψη και οδύνη…

Το τραγικό της παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο πολύ καλούς φίλους της Ρόδου από την Αγγλία, που όχι μόνο έχουν αγαπήσει το νησί ως δεύτερη πατρίδα τους, αλλά μιλούν γι’ αυτήν όπου σταθούν και όπου βρεθούν.

Πρόκειται για τον Ben Moorhouse και τη σύζυγό του Gaynor Thompson, που τελείως ξαφνικά έχασαν το μωράκι τους, 2 εβδομάδες προτού καν γεννηθεί!

Ο λόγος για το ζευγάρι το οποίο τα 3 τελευταία χρόνια πηγαίνει κάθε καλοκαίρι στη Ρόδο και διασχίζει το νησί περπατώντας από το Πρασονήσι στην πόλη, στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott, που κι εκείνος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή το 2013, σε ηλικία μόλις 39 ετών, χτυπημένος από μια σπάνια νόσο.

Το πιο εκπληκτικό όλων είναι πως οι δύο τους, έχοντας εισπράξει τεράστια αγάπη από τους φίλους τους οποίους έκαναν στη Ρόδο, είχαν αποφασίσει το ερχόμενο καλοκαίρι να βαφτίσουν τη μικρή κορούλα τους στη Ρόδο και να την ονομάσουν Καλλιπάτειρα (σ.σ. κόρη του Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας Διαγόρα του Ρόδιου) και Δωροθέα!

Ρόδος: Ο υπέρηχος έδειξε αυτό που φοβόταν η έγκυος μητέρα – Έχασαν την κόρη τους στις 38 εβδομάδες κύησης - Εικόνα 2

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως τον περασμένο Αύγουστο, ο Ben Moorhouse, είχε διασχίσει για πρώτη φορά μόνος του την απόσταση των 242 χλμ. από το Πρασονήσι στη Ρόδο, δίχως να συμμετέχει στο εγχείρημα η σύντροφός του, αφού ήταν ήδη έξι μηνών έγκυος. Παρά τη θλίψη του ο Ben Moorhouse μίλησε στην εφημερίδα «Ροδιακή» σχετικά με τα συναισθήματά του, αποκαλύπτοντας επιπλέον πως το επόμενο καλοκαίρι σκοπεύει με τη σύζυγό του, να βρεθούν και πάλι στη Ρόδο, ούτως ώστε να σκορπίσουν τις στάχτες της κόρης τους στο νησί.

“Ελπίζουμε να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της”

Ρόδος: Ο υπέρηχος έδειξε αυτό που φοβόταν η έγκυος μητέρα – Έχασαν την κόρη τους στις 38 εβδομάδες κύησης - Εικόνα 3

«Η πρώτη μας κόρη ήρθε στον κόσμο νεκρή στα τέλη Οκτωβρίου, στις 38 εβδομάδες κύησης και ενώ απέμεναν μόλις δύο για τη γέννησή της. Είχαμε αποφασίσει να της δώσουμε δύο ξεχωριστά ονόματα, Καλλιπάτειρα – Δωροθέα, συνδεδεμένα με την ιστορία, την αρχαιότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Ρόδο και την Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι πως και εκείνη θα είχε γίνει πολύ μεγάλη φίλη της Ρόδου και θα την επισκεπτόταν για χρόνια. Ελπίζουμε οι φίλοι μας στο νησί να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της Καλλιπάτειρας.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα φέρουμε την τέφρα της για να την σκορπίσουμε στη θάλασσα της Ρόδου» δήλωσε ο άντρας ο οποίος βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια να συνέλθει από το σοκ και να υποστηρίξει τη σύζυγό του.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ