Αυτές είναι οι 20 ερωτήσεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στα ζώδια

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι αγενείς ή αδιάκριτες ερωτήσεις και μερικές είναι χειρότερες από άλλες. Και, ανάλογα με το ζώδιο, ορισμένοι θα προσπεράσουν το ζήτημα, κάποιοι θα ενοχληθούν και κάποιοι άλλοι θα προσβληθούν και θα αντιδράσουν αναλόγως.

Να λοιπόν ένας κατάλογος με είκοσι ενοχλητικές ερωτήσεις και με τους εκπρόσωπους του ζωδιακού, στους οποίους πρέπει να σκεφτείς διπλά και τριπλά πριν τις απευθύνεις.

Ερωτήσεις που, μεταξύ μας, καλό είναι να μην τις απευθύνεις γενικώς.

1. «Πόσων χρονών είσαι;» Ο Λέων και ο Ζυγός ενοχλούνται από την αποκάλυψη της ηλικίας τους, λόγω υπέρμετρης φιλαρέσκειας. Ο Δίδυμος, επειδή το παίζει τζόβενο και ο Αιγόκερως, επειδή συνήθως φαίνεται μεγαλύτερος από τα χρόνια του, κυρίως λόγω συμπεριφοράς. Ο Σκορπιός, πάλι, σπάζεται γιατί θέλει να διατηρεί ένα γοητευτικό μυστήριο γύρω από το άτομό του.

2. «Σε έχουν απολύσει ποτέ;» Για τον Λέοντα είναι προσβολή να αναφέρει ένα συμβάν όπου αμφισβητήθηκαν οι επαγγελματικές ικανότητές του. Ο Παρθένος κουβαλά ακόμα το τραύμα του γεγονότος ότι δεν αναγνωρίστηκε η προσφορά του. Όσο για τον Αιγόκερω, που κρίνει την προσωπική του αξία από την επιτυχία του στη δουλειά, καλύτερα να τον καταπιεί η γη, παρά να το ομολογήσει.

3. «Με τι ακριβώς ασχολείσαι;» Ο Σκορπιός, ακούγοντας αυτό το τόσο αδιάκριτο και γεμάτο υπονοούμενα «ακριβώς», μπορεί πραγματικά να εξαγριωθεί. Ο Αιγόκερως δεν θεωρεί ότι «ασχολείται» αλλά διαπρέπει, οπότε δεν μπορείς να του απευθύνεις έτσι την ερώτηση. Όσο για τον Λέοντα, θεωρεί απαράδεκτο το να μην έχεις πληροφορηθεί εκ των προτέρων σε ποιον μιλάς, δηλαδή σε εκείνον.

4. «Πώς και δεν σπούδασες;» Ο Δίδυμος πιστεύει πως είναι μεγάλο μυαλό και δεν θέλει να του θυμίζουν πόσο κρίμα είναι που δεν μάζεψε καμιά δεκαριά πτυχία. Ο Παρθένος και ο Ζυγός προσπαθούν να φαίνονται κουλτουριάρηδες και θα αναρωτηθούν μέσα τους «δηλαδή φαίνεται;». Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της ανώτερης μόρφωσης, οπότε έτσι του πατάς τον κάλο.

5. «Γιατί χωρίσατε;» Μην τους το θυμίζεις, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Ιχθύ. Ξύνεις πληγές, δεν το καταλαβαίνεις; Ο Αιγόκερως θα σπαστεί γιατί θα νιώσει ότι θα πρέπει να απολογηθεί, ενώ ο Τοξότης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, γιατί θα πρέπει να θυμηθεί τον λόγο και αυτή τη στιγμή του διαφεύγει. Αλλά και ο Δίδυμος θα αναγκαστεί να επινοήσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

6. «Είσαι με κάποιον/κάποια τώρα;» Αν ο Σκορπιός είναι ή δεν είναι, δεν σε αφορά. Ο Τοξότης και ο Υδροχόος δεν ξέρουν τι να απαντήσουν, γιατί συχνά βρίσκονται σε σύγχυση αν το… νταλαβέρι που έχουν αυτό τον καιρό είναι ή δεν είναι σχέση. Ο Καρκίνος και ο Ζυγός δεν θέλουν να παραδεχτούν τη single κατάστασή τους.

7. «Μήπως σε κουράζω;» Προφανώς για να ρωτάς έχεις υποψιαστεί ότι τους έκανες να βαρεθούν μέχρι θανάτου. Αλλά για τον Ζυγό είναι δύσκολο να το παραδεχτεί από ευγένεια και ο Ιχθύς θα κάτσει να σε ακούει για να μη σε πληγώσει. Όμως μη θες να βγεις κι από πάνω, είναι εκνευριστικό.

8. «Τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα/το καλοκαίρι;» Ο Κριός και ο Τοξότης καταπιέζονται από τα μακροπρόθεσμα σχέδια και δεν θέλουν δεσμεύσεις, ιδίως αν η ερώτηση αποσκοπεί στο να περιληφθείς κι εσύ. Από τον Σκορπιό περίμενε ένα καχύποπτο βλέμμα και την αντερώτηση: «Γιατί ρωτάς;»

9. «Από πού βγαίνει το όνομά σου;» Προφανώς σου φάνηκε περίεργο και μάλλον όχι με την καλή έννοια. Ο Κριός, ο Λέων και ο Αιγόκερως θα ενοχληθούν από το γεγονός, ιδίως αν και οι ίδιοι έχουν ένα θεματάκι με το υποκοριστικό τους, γιατί τους χαλάει το ίματζ.

10. «Πώς είπαμε ότι σε λένε;» Αν το πεις αυτό σε ένα Λέοντα, έχεις κερδίσει την δια παντός αντιπάθειά του. Εξίσου θα κακοφανεί και στον Κριό το γεγονός ότι δεν σου αποτυπώθηκε ανεξίτηλα μια τόσο σημαντική πληροφορία για το άτομό του. Αλλά κι ο Καρκίνος θα προσβληθεί, γιατί θεωρεί πως επειδή εκείνος μπορεί να θυμάται τα πάντα, το αυτό οφείλουν να κάνουν και οι υπόλοιποι.

11. «Σου έχουν πει ότι μοιάζεις με τον/την (εδώ προστίθεται διάσημο πρόσωπο όχι ιδιαίτερα καλής εμφάνισης)… Αλλά στο πιο ωραίο, φυσικά;» Ασ’ το, δεν το σώζεις με τίποτα. Έχεις κερδίσει την αιώνια αντιπάθεια της φιλάρεσκης τριάδας Ταύρος-Λέων-Ζυγός, του κρυπτο-φιλάρεσκου Παρθένου και του παρεξηγιάρη Καρκίνου.

12. «Ποιος είναι ο πιο περίεργος χώρος/τρόπος που το έχεις κάνει;» Ο Παρθένος και ο Αιγόκερως θα σοκαριστούν με τη θρασύτατη απαίτηση να βγάλουν στη φόρα τέτοιου είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Και ο Ιχθύς προτιμά να τα κρατήσει για τον εαυτό του, για άλλους λόγους.

13. «Πόσα βγάζεις;» Οι αδιακρισίες οικονομικού τύπου ενοχλούν ιδιαίτερα τον Ταύρο, τον Σκορπιό και τον Αιγόκερω. Είτε είναι πολλά είτε λίγα, πάντα υπάρχει λόγος η πληροφορία να κρατηθεί μυστική.

14. «Αυτό πόσο το αγόρασες; (ρούχο, αυτοκίνητο, καινούργιος καναπές…)» Ο Παρθένος και ο Αιγόκερως δεν θέλουν να φαίνονται ότι ξοδεύουν πολλά, αλλά ούτε κι ότι αγόρασαν κάτι… από τα καλάθια. Ο Υδροχόος και ο Ιχθύς μπορεί να έχουν την κοινωνική ενοχή ότι κάποιοι πεινάνε, ενώ αυτοί… και τα λοιπά και τα λοιπά.

15. «Πώς και δεν έκανες παιδιά;» Ο Καρκίνος και ο Ιχθύς μπορεί να ενοχλούνται γιατί τους ξύνεις πληγές. Ο Ταύρος και ο Λέων γιατί θεωρούν ότι αμφισβητείται η ικανότητά τους να κάνουν οικογένεια. Ο Τοξότης γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, δεν γούσταρε και δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

16. «Πιστεύεις; (στον Θεό, εννοείται)» Ο Τοξότης και ο Υδροχόος δεν θέλουν να δώσουν λογαριασμό για τα πνευματικά τους πιστεύω, που μπορεί να είναι και εντελώς διαφορετικά από των υπολοίπων. Ο Κριός πιστεύει, αλλά μόνο στον εαυτό του, και αφού αυτό φαίνεται, γιατί ρωτάς;

17. «Αδυνάτισες;» Ουπς, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε; Αν δεν έχουν χάσει βάρος, ο Ταύρος, ο Καρκίνος και ο Ζυγός θα ενοχληθούν από την επισήμανση, αν και θα κάνουν μια νοερή σημείωση αυτά τα ρούχα να τα ξαναφορέσουν, γιατί τους αφαιρούν κιλά.

18. «Πώς και δεν έχεις σχέση;» Αυτό λέγεται και καλά υπονοώντας «ένα τόσο καταπληκτικό άτομο σαν κι εσένα», αλλά δεν αρέσει σε κανέναν να πρέπει να δώσει την αυτονόητη απάντηση «απλώς δεν έτυχε». Όλοι, πλην Υδροχόου και Τοξότη, που θα πρέπει εξίσου αυτονόητα να υπερασπιστούν το δικαίωμα να είναι αδέσμευτοι και να το απολαμβάνουν.

19. «Σε έχουν απατήσει ποτέ;» Ελπίζουμε να εννοείς απάτη σε κάτι που αγόρασαν, γιατί αν το θέτεις ως προς την εpωτική απιστία, Ταύρος και Σκορπιός θα σου κόψουν την καλημέρα. Η κουβέντα περί απιστίας είναι και για τον Καρκίνο δυσάρεστη, ενώ ο Λέων θα ενοχληθεί έστω και που το σκέφτηκες (άλλο αν του έχει πράγματι συμβεί).

20. «Α! Περιμένεις μωράκι; Πότε;» Ενώ δεν περίμενε, απλώς είχε πάρει κιλά. Αυτή είναι η top άστοχη, αδιάκριτη και ενοχλητική ερώτηση, που θα μπορούσες να κάνεις. Σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ζωδίου. Παντού και πάντοτε.

[via]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ