Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί

Σε ένα απομονωμένο νησί στα ανοικτά της χώρας αναμένεται να να εξορίσει τους ξένους εγκληματίες οι οποίοι προορίζονται για απέλαση, η κυβέρνηση της Δανίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Kristian Jensen, πρόκειται για το ακατοίκητο νησί  Lindholm συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από μια συμφωνία μεταξύ της συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού της Δανίας και του συμμάχου της κατά της μετανάστευσης, του Δανικού Λαϊκού Κόμματος (DF).

Το DF πανηγύρισε την απόφαση δημοσιεύοντας στο twitter ένα καρτούν, όπου φαίνεται ένας μελαμψός άνδρας να «εκτοπίζεται» από ένα πλοίο στο ερημονήσι.

«Οι ξένοι εγκληματίες δεν έχουν λόγο να βρίσκονται στη Δανία. Μέχρι να μπορέσουμε να τους ξεφορτωθούμε, θα τους μεταφέρουμε στο νησί Lindholm, όπου θα υποχρεωθούν να παραμείνουν τη νύχτα στο νέο κέντρο απελάσεων. Θα υπάρχει αστυνομία παντού εκεί γύρω», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Το κέντρο θα φιλοξενεί τους αιτούντες άσυλο το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί και έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, καθώς και ξένους υπηκόους που δεν έχουν άδεια παραμονής, αλλά δεν μπορούν να απελαθούν νομίμως.

Ο Jensen, μιλώντας στο δανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, ισχυρίστηκε ότι δεν θα φυλακιστούν, αλλά ένα πλοίο θα τους μεταφέρει στο νησί, όπου θα πρέπει να παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας έτσι ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος.

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 2

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε σφοδρή έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, με πολιτικούς να την χαρακτηρίζουν ως «ανθρωπιστική κατάρρευση».

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Morten Østergaard ισχυρίστηκε πως η επιλογή του νησιού αποτελεί απλώς μία συμβολική κίνηση, που δεν αντιμετωπίζει τη βασική αιτία της ανομίας στη χώρα, ούτε τα δεινά της μετανάστευσης.

Στη Δανία υπάρχουν ήδη 2 κέντρα κράτησης για εγκληματίες και αιτούντες άσυλο των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, ενώ ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών από χώρες όπως η Συρία και το Αφγανιστάν, έχει αυξηθεί ραγδαία.

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 3

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 4

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 5

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 6

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 7

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 8

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 9

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 10

Η Δανία εξορίζει ξένους εγκληματίες και πρόσφυγες σε απομονωμένο νησί - Εικόνα 11

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ