Ένα υπέροχο γράμμα αγάπης σε όλες τις μόνες μαμάδες εκεί έξω: «Σ΄αγαπώ»

Σκέψεις

Ένα ιδιαίτερο κείμενο για τις ηρωίδες – μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους…

Αν είσαι κι εσύ μια μόνη μαμά, να γιατί σ’ αγαπώ:

Σ’ αγαπώ που με το ένα χέρι κρατάς το παιδί και με το άλλο βγάζεις το πορτοφόλι σου στο ταμείο και ψάχνεις ψιλά για να πληρώσεις.

Σ’ αγαπώ που  βγαίνεις από το σούπερ μάρκετ αγκαλιά με το παιδί, τις τσάντες, τη τσάντα σου και το χειριστήριο στο χέρι για να ανοίξεις το αυτοκίνητο. Σε αγαπώ ακόμη περισσότερο όταν δεν έχεις αυτοκίνητο και κουβαλάς παιδί και ψώνια με το λεωφορείο.

Σ’ αγαπώ που, όποτε περνάς από σταθμό και εκείνη την ώρα έρχεται το τρένο, κατεβάζεις το παράθυρο και σταματάς δεξιά για να το δείξεις στο παιδί σου.

Σ’ αγαπώ που η πρώτη φορά που βγάζει το παιδί σου καινούριο δόντι, μπορεί να σε κρατήσει άγρυπνη όλη νύχτα.

Σ’ αγαπώ που μπορείς να μιλάς με μια φίλη σου και να διασκεδάζεις τρία παιδιά ταυτόχρονα.

Σ’ αγαπώ που όποτε βάζεις μπροστά το αμάξι, το CD Player παίζει ζουζούνια και «Mazoo and the Zoo» και δεν το βγάζεις ακόμη κι όταν έχεις μέσα συνάδελφο ή πελάτη. Σ’ αγαπώ ακόμη περισσότερο όταν σιγοτραγουδάς «Αρκούδα αρκούδα για μένανε τραγούδα».

Σ’ αγαπώ που ξέρεις σε ποιόν αρέσει το μπλε μπώλ για τα κορν φλέικς και σε ποιόν το κόκκινο και που δεν τα μπερδεύεις για να μην μαλώσουν τα παιδιά.

Σ’ αγαπώ που πάνω στη βιασύνη σου, φοράς τη μπλούζα σου ανάποδα το συνειδητοποιείς στην εξώπορτα αλλά δεν αλλάζεις για να προλάβεις να πάρεις το παιδί απ’ το σχολείο.

Σ’ αγαπώ που ρωτάς ποιος θέλει νερό και τουαλέτα πρίν πέσει για ύπνο. Σ’ αγαπώ περισσότερο όταν διαβάζεις παραμύθια και σε παίρνει ο ύπνος πρίν τα παιδιά.

Σ’ αγαπώ όταν λες «ναι» και σ’ αγαπώ περισσότερο για τη δύναμή σου να λες «όχι».

Σ’ αγαπώ που κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε μέρα κι όμως τα κάνεις να φαίνονται διαφορετικά και ξεχωριστά.

Σ’ αγαπώ που ανέχεσαι τη κακοποίηση και δεν χωρίζεις από φόβο ότι θα πληγώσεις τα παιδιά, άσχετα αν είναι λάθος.

Σ’ αγαπώ που βρήκες τη δύναμη να φύγεις από ένα δυστυχισμένο γάμο και παρ’ όλα αυτά να μιλάς στα παιδιά για τον πατέρα τους, με τα καλύτερα λόγια.

Σ’ αγαπώ που δίνεις όλο σου το μισθό στη μπέιμπι σίτερ για να κρατάει τα παιδιά επειδή φοβάσαι τι θα τα ταΐσεις αν χάσεις τη δουλειά σου.

Σ’ αγαπώ που είσαι πάντα έτοιμη να προστατέψεις τα παιδιά σου ακόμη κι από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σ’ αγαπώ που έχεις βάλει τη προσωπική σου ζωή σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα για χάρη των παιδιών, ακόμη κι αν είναι λάθος.

Σ’ αγαπώ που είσαι σταθερή σ’ αυτά που πιστεύεις και ατρόμητη σε αυτά που πιστεύουν οι άλλοι για σένα.

Σ’ αγαπώ που κρύβεσαι στο μπάνιο για να κλάψεις και να μην σε δούν τα παιδιά.

Σ’ αγαπώ που επέλεξες να φύγεις από μία κακή σχέση  ή να προχωρήσεις μετά από μια τραγική απώλεια, για να δώσεις ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά σου.

Σ’ αγαπώ που εσύ είσαι το μέλλον!

[singleparent]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ