Ο κύκλος των χαμένων ποιητών! Η ταινία που συγκίνησε τον κόσμο και έσπασε τα ταμεία.

Πολλοί ηθοποιοί νεαροί και άσημοι τότε έγιναν σταρ. Ένας από αυτούς ήταν ο Ήθαν Χοκ. Στα 19 του, μόλις είχε αρχίσει να σπουδάζει θέατρο. Ο Χοκ διέκοψε τις σπουδές του όταν κέρδισε τον ρόλο του Todd στην ταινία. Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να πείσει πόσο καλός ηθοποιός ήταν από τότε. Η σκηνή που ο Todd κλαίει και φωνάζει έξω στο χιόνι, μετά την αυτοκτονία του φίλου του, επρόκειτο να γυριστεί σε εσωτερικό χώρο. Άρχισε να χιονίζει όμως και ο σκηνοθέτης σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερα το γύρισμα να γίνει έξω.

Ο Ήθαν Χοκ κατάφερε να παίξει την σκηνή με την πρώτη, πριν σταματήσει η χιονόπτωση, κι έτσι η λήψη έγινε μία φορά.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών! Η ταινία που συγκίνησε τον κόσμο και έσπασε τα ταμεία. - Εικόνα 13

Στην τελευταία σκηνή του έργου οι μαθητές ξεπερνούν τους εαυτούς τους και κάνουν κάτι εντελώς παράτολμο, για τα δεδομένα του σχολείου, την ώρα του μαθήματος: ανεβαίνουν στα θρανία τους απαγγέλοντας Oh Captain! My Captain και έτσι αποχαιρετούν το καθηγητή τους που έχει απολυθεί.

Ο Josh Charles θυμάται ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής, ο Γουίαρ χρησιμοποίησε μουσική του Ένιο Μορικόνε για να δημιουργήσει συγκινητική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών! Η ταινία που συγκίνησε τον κόσμο και έσπασε τα ταμεία. - Εικόνα 15

Όταν πέθανε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, η φράση «Οh Captain! My Captain» έγινε πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου. Ο κύκλος των χαμένων ποιητών είχε προϋπολογισμό 16,5 εκατομμύρια και απέφερε έσοδα 235 εκατομμύρια δολάρια!

Πηγη: dinfo.grΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ