11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού

Τη στιγμή που οι μεγάλες επώνυμες εταιρείες βρίσκονται σε πόλεμο με τα παράνομα αντίγραφά τους, οι πελάτες εξακολουθούν να μην μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να αγοράσουν πλαστά προϊόντα.

Ο λόγος φυσικά είναι οι χαμηλότερες τιμές από τα γνήσια και πρωτότυπα.

Ωστόσο, το χειρότερο είναι όταν οι απατεώνες πωλούν ένα φτηνό αντίγραφο για γνήσιο σε υψηλή τιμή, πείθοντας τους αγοραστές ότι είναι πράγματι το πρωτότυπο.

Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα 11 πιο δημοφιλή επώνυμα προϊόντα. Βάλαμε και κάποιες συστάσεις για το πώς να αποφύγετε να εξαπατηθείτε από πιθανούς απατεώνες.

Προϊόντα μακιγιάζ MAC

11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού - Εικόνα 2

Εξετάστε προσεκτικά τη συσκευασία: Τα προϊόντα MAC πωλούνται σε συσκευασίες με  μικροσκοπικά σωματίδια που γυαλίζουν στην επιφάνεια και προκαλούν μια ελαφριά λάμψη. Τα ψεύτικα προϊόντα έχουν συχνά συσκευασίες  με διαφορετική λάμψη.

Ελέγξτε το όνομα του προϊόντος. Τα ψεύτικα προϊόντα πωλούνται συχνά με άλλα ονόματα σε αντίθεση με τα γνήσια προϊόντα MAC. Για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι πρωτότυπο, μεταβείτε στον ιστότοπο της εταιρείας και αναζητήστε το όνομα εκεί. Εάν δεν υπάρχει, είναι είτε ψεύτικο είτε προϊόν που δεν πωλείται πια.

Εξετάστε το λογότυπο και τα γράμματα στη συσκευασία. Τα MAC έχουν το δικό τους εμπορικό σήμα με μια μοναδική γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται σε όλα τα πακέτα. Τα ψεύτικα καλλυντικά έχουν το ίδιο λογότυπο, αλλά τα γράμματα θα φαίνονται διαφορετικά: μπορεί να είναι κάπως πιο τεντωμένα ή να έχουν διαστρεβλωθεί με κάποιο τρόπο. Εκτός αυτού, τα γράμματα μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετική θέση. Για παράδειγμα, το λογότυπο MAC τοποθετείται πάντα στο κέντρο, ενώ το λογότυπο σε ένα ψεύτικο προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί πιο κοντά στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της συσκευασίας.

Μπότες UGG

11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού - Εικόνα 3

Ελέγξτε τη χώρα παραγωγής. Οι UGG είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Deckers Outdoor Corp. Τα προϊόντα της δεν έχουν καμία σχέση με τα “Made in Australia/New Zealand” . Οι  πρωτότυπες UGGs κατασκευάζονται μόνο σε αυτές τις 3 χώρες: την Κίνα, το Βιετνάμ και τις ΗΠΑ. Οι ισχυρισμοί ενός πωλητή ότι τα παπούτσια κατασκευάζονται στην Αυστραλία είναι πάντα ψεύτικοι.

Ένα αυτοκόλλητο στο κουτί τους με τον κώδικα QR και μια ετικέτα με έναν κώδικα QR είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προστασίας από τις απομιμήσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σαρώσετε τον κωδικό QR χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε ένα πρωτότυπο προϊόν. Εάν τα παπούτσια είναι γνήσια, θα μεταφερθείτε αυτόματα στην επίσημη σελίδα, η οποία θα λέει ότι αγοράσατε ένα γνήσιο προϊόν UGG.

9. Τσάντες Michael Kors

11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού - Εικόνα 4

Το μεταλλικό κρεμαστό με το λογότυπο που ορίζει πολλά στυλ τσαντών Michael Kors θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των άλλων μεταλλικών τμημάτων. Τουλάχιστον, αυτό ισχύει για τις γνήσιες τσάντες. Εκτός αυτού, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν ένα προϊόν είναι αυθεντικό από το βάρος των κλειδαριών, των αλυσίδων, των φερμουάρ κ.λπ. Οι αρχικές τσάντες έχουν πολύ υψηλής ποιότητας μέταλλα, τα οποία είναι αρκετά βαριά. Οι τσάντες κατασκευάζονται στην Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και την Τουρκία. Οι πωλητές μπορεί να σας πουν ότι μια τσάντα κατασκευάστηκε στην Ιταλία, τη Γαλλία ή τις ΗΠΑ. Μην τους πιστεύετε. Από το 2015, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μια ετικέτα με έναν δεκαψήφιο αριθμό μέσα. Μπορεί να σας πει τον αριθμό μοντέλου και τον αριθμό αποστολής. Μπορείτε να ελέγξετε αυτόν τον κώδικα στον επίσημο ιστότοπο. Υπάρχει επίσης μια δερμάτινη ετικέτα σε μια εσωτερική τσέπη, που ταιριάζει με το χρώμα της τσάντας.

8. Προϊόντα PANDORA

11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού - Εικόνα 5

Το πρότυπο σήμα του κατασκευαστή των προϊόντων PANDORA είναι τα 3 γράμματα ALE, τα οποία αντιπροσωπεύουν την Algot Enevoldsen, ιδρυτή της PANDORA. Όλα τα κοσμήματα PANDORA έχουν ALE χαραγμένο επάνω τους (εκτός από τα μικρότερα αντικείμενα). Εάν αγοράσετε ένα βραχιόλι, κοιτάξτε την επιγραφή PANDORA. Πρέπει να φαίνεται όμοια, προσεκτική και τακτοποιημένη. Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα από το έτος 2008 είναι ένα στέμμα πάνω από το γράμμα “O.” Από το 2011, η PANDORA έχει προσθέσει κεφαλαία γράμματα σχετικά με την ποιότητα των πολύτιμων μετάλλων με την ακόλουθη ένδειξη καθαρότητας: “S” για το ασήμι (S925) και “G” για το χρυσό (χρυσός 14 καρατίων – G585, χρυσός 18 καρατίων – G750) Οι ενδείξεις πρέπει να είναι σε κάθε charm, βραχιόλι, δαχτυλίδι, κολιέ και κρεμαστό κόσμημα. Αν δεν υπάρχουν ή αν δεν έχουν τη σφραγίδα ALE, έχετε αγοράσει ένα ψεύτικο προϊόν.

7. Αναπτήρες Zippo

11 απλοί τρόποι για να ξεχωρίσετε ένα γνήσιο προϊόν από μια μαϊμού - Εικόνα 6

Ανοίξτε το καπάκι του αναπτήρα. Ένας γνήσιος αναπτήρας Zippo κάνει ένα ξεχωριστό κλικ. Ο ήχος κλικ Zippo είναι ξεχωριστός. Είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει εάν ένα προϊόν είναι αυθεντικό ή πλαστό. Εξετάστε το κάτω μέρος του αναπτήρα, γιατί οι γνήσιοι αναπτήρες Zippo έχουν σφραγίδα στο κάτω μέρος τους, πράγμα που αποδεικνύει ότι είναι αυθεντικοί. Βοηθά επίσης να καθορίσετε την ημερομηνία κατά την οποία φτιάχτηκε ο αναπτήρας. Οι ψεύτικοι αναπτήρες είτε δεν έχουν καθόλου σφραγίδα είτε μοιάζουν πολύ διαφορετικοί. Εξετάστε την ασφάλεια: οι αυθεντικοί Zippo είναι κατασκευασμένοι από πολυμερές υλικό και έχουν πάντα μεταλλικό σπείρωμα. Οι ψεύτικοι αναπτήρες έχουν φθηνότερες ασφάλειες χαμηλής ποιότητας.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ