Ντοκουμέντο για «Μακεδονικό»: 31 χρόνια πριν, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης προειδοποιούσε γι’ αυτά που υπογράφουν σήμερα

Ελληνες

Στο «φως» έρχεται επιστολή του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, πριν 31 χρόνια, μέσα από την οποία ο πρώην υπουργός, τομεάρχης Εξωτερικών τότε της Νέας Δημοκρατίας, προειδοποιούσε για όλα αυτά που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή, σχετικά με το Μακεδονικό.

Σε εμπιστευτική επιστολή του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με ημερομηνία 09 Μαρτίου 1988, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας με δική τους ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό».

Ο Ιωάννης Βαρβιτιώτης στην επιστολή του το 1988, αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί από καιρό και με όλο και αυξανόμενη ανησυχία τις διάφορες εκδηλώσεις των Σκοπίων γύρω από το λεγόμενο «Μακεδονικό».

Κύριο χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων αυτών είναι έντονη προπαγάνδα των Σκοπιανών στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όπου διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας και όπου η προσπάθεια των Σκοπιανών τείνει στο να αποδείξει την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας με δική της ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό».

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα και εκφράζει την βεβαιότητά του για «ενορχηστρωμένη εκστρατεία των Σκοπίων, αλλά και του Βελιγραδίου για την επιβολή σλαβομακεδονικών θέσεων».

Η εμπιστευτική επιστολή από το αρχείο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη προς τον Κάρολο Παπούλια

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ