Σκασμένα χείλη: 8 λόγοι που τα χείλη είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα

#5 Αλλεργία σε ορισμένα προϊόνταΣκασμένα χείλη: 8 λόγοι που τα χείλη είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα - Εικόνα 6

Laura Caseley for LittleThings

Πολλοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητα χείλη, ακόμη και αν το υπόλοιπο του δέρματός τους δεν είναι ευαίσθητο. Αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά του κραγιόν, του μακιγιάζ, της οδοντόκρεμας ή των άλλων προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας, μπορεί να ενοχλήσει τα χείλη σας και να τα κάνει να σκάσουν.

Ορισμένες τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό στα χείλη σας.

#6 Ανεπάρκεια βιταμινώνΣκασμένα χείλη: 8 λόγοι που τα χείλη είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα - Εικόνα 7

Laura Caseley for LittleThings

Η βιταμίνη Β2, γνωστή ως ριβοφλαβίνη, μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως το γάλα, τα μανιτάρια, το σπανάκι, το γιαούρτι και σε ορισμένα κρέατα. Σύμφωνα με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, αν δεν πάρετε αρκετή Β2, μπορεί να εμφανίσετε σκασίματα ή πληγές στα χείλη και στις γωνίες του στόματός σας.

#7 Ξηρότητα λόγω φαρμάκωνΣκασμένα χείλη: 8 λόγοι που τα χείλη είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα - Εικόνα 8

Laura Caseley for LittleThings

Μερικές φορές, το ξηρό δέρμα προκαλείται από ορισμένα φάρμακα. Τα συνταγογραφούμενα παρασκευάσματα που προκαλούν κάτι τέτοιο, συνήθως είναι τα διουρητικά, ορισμένα φάρμακα χοληστερόλης και ακμής.

#8 Ερεθισμός χειλιών από τα εσπεριδοειδή ή από το κιναμωμικό οξύΣκασμένα χείλη: 8 λόγοι που τα χείλη είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα - Εικόνα 9

Laura Caseley for LittleThings

Το οξύ στα εσπεριδοειδή μπορεί να ερεθίσει το στόμα και τα χείλη. Αν τα χείλη σας είναι ήδη σκασμένα ή ξηρά, η κατανάλωση όξινων φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι επώδυνη.

Το κιναμωμικό οξύ (που μπορεί να βρεθεί στις μαστίχες, τις καραμέλες, την οδοντόκρεμα και σε άλλα προϊόντα) μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό και πόνο.

Θεραπείες για σκασμένα χείληΣκασμένα χείλη: 8 λόγοι που τα χείλη είναι ξηρά και ξεφλουδισμένα - Εικόνα 10

Laura Caseley for LittleThings

Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε τα σκασμένα χείλη είναι να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να τα κρατάτε ενυδατωμένα με ένα απλό λιποζάν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα στο σπίτι, ώστε να μην γίνει το περιβάλλον σας ξηρό.

Αν τα χείλη σας, σας ενοχλούν πραγματικά, ορίστε ραντεβού με τον γιατρό σας, μιας και αυτός μπορεί να ελέγξει αν υπάρχει μια πιο σοβαρή αιτία.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ