Τι απέγιναν οι Ντιουκς 34 χρόνια μετά το τέλος της σειράς

Ήταν 26 Ιανουαρίου του 1979, όταν έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση μέσα από το δίκτυο CBS η σειρά που έμελλε να λατρευτεί από το κοινό να μεγαλώσει μία ολόκληρη γενιά και σήμερα να την αναπολούν με μία γλυκιά νοσταλγία.

Ήταν οι «The Dukes of Hazzard» μία κωμωδία δράσης με πρωταγωνιστές δύο ανένταχτα ξαδέλφια, τον Λιουκ και το Μπο, την καuτή ξαδέλφη τους Ντέιζι, τον σερίφη «Ρόσκο», τον διεφθαρμένο πολιτικό Μπο και τους υπόλοιπους ήρωες που αγαπήθηκαν εξίσου. Η σειρά ήταν εμπνευσμένη από την ταινία «Moonrunners» (1975), που είχε πάνω κάτω τους ίδιους χαρακτήρες. Όμως, οι Ντιουκς ήταν αυτοί που γνώρισαν αμέσως επιτυχία στην Αμερική. Και σύντομα άνοιξαν τα φτερά τους κι εκτός αμερικανικών συνόρων.

«Welcome to Hazzard County»

Τι απέγιναν οι Ντιουκς 34 χρόνια μετά το τέλος της σειράς - Εικόνα 2

Δύο χρόνια αργότερα η σειρά ήρθε στην Ελλάδα κι έμελλε να αλλάξει τα τεταρτιάτικα βράδια μας. Έκανε πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση, στις 8 Ιουλίου του 1981 και μπορεί να ήταν στην καρδιά του καλοκαιριού, όμως, κατάφερε πολύ γρήγορα να μας κάνει να μαζευόμαστε από νωρίς στο σπίτι, να παίρνουμε θέση και να περιμένουμε να δούμε τους «Ντιουκς».

«Welcome to Hazzard County» έλεγε η πιο γνώριμη εκείνη την εποχή φωνή και οι τίτλοι έναρξης της σειράς μόλις έπεφταν υπό τους ήχους του τραγουδιού που μας μεγάλωσε. Και που το τραγουδούσαμε με λόγια άλλα αντί άλλων (καθότι την εποχή εκείνη δεν ήταν για όλα τα παιδιά τα αγγλικά κάτι σαν δεύτερη γλώσσα), αλλά πάντα με ρυθμό.

Γιατί, το τραγούδι των τίτλων, « Good Ol’ Boys» με την χαρακτηριστική φωνή του Waylon Jennings σημάδεψε μία ολόκληρη δεκαετία, εκείνη του ’80.

Οι καταδιώξεις με τον θρυλικό «Στρατηγό Λη»

Τι απέγιναν οι Ντιουκς 34 χρόνια μετά το τέλος της σειράς - Εικόνα 3

Η σειρά παρακολουθούσε τη ζωή της οικογένειας των Ντιουκς, που ζούσε σε μία φάρμα στο Hazzard County στον αμερικανικό νότο. Τα ξαδέλφια Λιουκ, Μπο, Ντέιζι και ο θείος τους Τζέσι ήταν μονίμως στο στόχαστρο του «κακού» και πολύ πλούσιου Μπος Χογκ. Με τη βοήθεια του σερίφη Ρόσκο Κολτρέιν, ο Μπος προσπαθούσε να διώξει από την περιοχή τους Ντιούκς. Παρόλες τις προσπάθειες και τα υποχθόνια σχέδια του, στο τέλος ποτέ δεν τα κατάφερνε.

Ωστόσο, αυτό που έκανε τη σειρά να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από τις νεαρές ηλικίες, ήταν οι καταδιώξεις με τα αυτοκίνητα. Μα κυρίως, τα απίστευτα άλματα του General Lee (Στρατηγός Λη), του θρυλικό πορτοκαλί Dodge Charger του 1969 που έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία και στις καρδιές μας. Και αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν των Ντιούκς.

Τι απέγιναν οι Ντιουκς 34 χρόνια μετά το τέλος της σειράς - Εικόνα 4

Μάλιστα, οι καταδιώξεις ήταν και από τα αγαπημένα παιδικά παιγνίδια των παιδικών μας χρόνων. Ποιος ως παιδί δεν έκανε τους Ντιουκς; Δεν προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο από το παράθυρο και ποιος δεν φώναζε «Ιιιιχα» καθώς επιχειρούσε άλμα στο αυτοσχέδιο βουναλάκι που φτιάχναμε, προσποιούμενοι ότι βρισκόμαστε σε καταδίωξη; Και ποιο αγόpι δεν ονειρευόταν να μεγαλώσει και να έχει έναν δικό του General Lee;

Για την ιστορία, στα 145 επεισόδια της σειράς χρησιμοποιήθηκαν 256 πανομοιότυπα οχήματα. Απ’ όλα αυτά όμως τα θρυλικά αυτοκίνητα, μόνο ένα κατάφερε να επιβιώσει το οποίο πωλήθηκε πριν λίγα χρόνια στην Καλιφόρνια.

Επίσης, η αξέχαστη κόρνα του «Στρατηγού Λη» δεν ήταν αρχικά στο πλάνο. Ο σκηνοθέτης την άκουσε από διερχόμενο όχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και αποφάσισε να την υιοθετήσει.

Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές της σειράς

Τι απέγιναν οι Ντιουκς 34 χρόνια μετά το τέλος της σειράς - Εικόνα 5

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ