Έρευνα καταλήγει πως το περπάτημα είναι καλύτερο από το γυμναστήριο

Έρευνα από το London School of Economics βρήκε ότι όσοι περπατούν έντονα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και λεπτότερη μέση από ότι όσοι κάνουν κάποιο άθλημα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν πως το περπάτημα με έντονο βήμα είναι πολύ καλύτερο ούτως ώστε να κρατάμε το βάρος μας χαμηλό από ότι οι δουλειές στο σπίτι, η χειρωνακτική εργασία και τα σπορ.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες σύγκριναν τις μετρήσεις ανθρώπων οι οποίοι περπατούσαν συχνά με έντονο βήμα με εκείνους που έκαναν αθλήματα, δουλειές στο σπίτι ή χειρωνακτικές εργασίες για τον ίδιο σχεδόν χρόνο.

Γυναίκες όλων των ηλικιών και άνδρες μεγαλύτεροι από 50 ετών οι οποίοι περπατούσαν τακτικά για πάνω από 30 λεπτά την ημέρα ζύγιζαν πιο λίγο από εκείνους που επιδίδονταν σε έντονες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία.

Μάλιστα οι ειδικοί θεωρούν πως μία καμπάνια, η οποία θα προάγει το περπάτημα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από ότι οι καμπάνιες για δίαιτα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Εξάλλου, το περπάτημα είναι μία ευχάριστη και ανέξοδη ενασχόληση την οποία όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ