16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι

11. Ο λόξυγκας μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 6

© Universal Pictures

Οι άνδρες υποβάλλονται περισσότερο σε αυτό το πρόβλημα από τις γυναίκες. Ο Αμερικανός Τσαρλς Όσμπορν συμπεριλήφθηκε στο Βιβλίο Γκίνες του Παγκοσμίου Αρχείου για συνεχή λόξυγκα επί 68 χρόνια (1922-1990). Ο λόξυγκας του σταμάτησε μια μέρα χωρίς λόγο. Μην προσέχοντας αυτή την ενοχλητική κατάσταση, ο Τσαρλς έζησε μια κανονική ζωή, είχε οικογένεια και πέθανε στην ηλικία των 96 ετών.

10. Οι άνθρωποι έχουν περισσότερες από 5 αισθήσεις.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 7

© gstockstudio/depositphotos.com

Η γεύση, η όραση, η αφή, η οσμή και η ακοή δεν είναι οι μόνες μας αισθήσεις. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι έχουμε από 9 ως 20 αισθήσεις, με διάφορες εκτιμήσεις. Είναι, για παράδειγμα, η αίσθηση του χρόνου, η θερμοπληξία (η αίσθηση της ζεστασιάς), η ισορροπία (η αίσθηση της ισορροπίας) και η ιδιοδεκτοποίηση (κατανοώντας τη θέση των δικών του τμημάτων του σώματος). Λόγω αυτής της τελευταίας αίσθησης, ποτέ δεν μπερδευόμαστε όταν αγγίζουμε τη μύτη μας. Απλά ξέρουμε πού είναι, ακόμα κι αν δεν βλέπουμε τίποτα.

9. Ο κερατοειδής είναι το μόνο μέρος του σώματος που δεν έχει αιμοφόρα αγγεία.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 8

© EAST NEWS

Λόγω της έλλειψης αιμοφόρων αγγείων, ο κερατοειδής παραμένει διαφανής. Αυτό είναι καλό, επειδή η παρουσία τους θα αποτελούσε εμπόδιο στην όραση. Αυτός ο ιστός τροφοδοτείται χάρη στη διάχυση στοιχείων από τις γύρω δομές του σώματος.

8. Τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται με μπλε μάτια.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 9

© EAST NEWS

Τα περισσότερα μωρά έχουν μπλε μάτια όταν γεννιούνται, αλλά το χρώμα μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό εξηγείται από τη μελανίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το χρώμα των ματιών. Όσο περισσότερη μελανίνη έχει ο κερατοειδής, τόσο πιο σκούρα είναι τα μάτια. Τα ανοιχτόχρωμα μωρά στο δέρμα έχουν πολύ μικρή ποσότητα αυτής της χρωστικής, αλλά το χρώμα αλλάζει κατά τη διάρκεια της παραγωγής του.

7. Το έμβρυο μπορεί να θεραπεύσει τη μητέρα.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 10

© EAST NEWS

Παρατηρήθηκε ότι το 50% των γυναικών που είχαν καρδιομυοπάθεια έγιναν καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους χωρίς καμία θεραπεία. Η εξήγηση είναι στα βλαστοκύτταρα του μωρού, τα οποία είναι ικανά να αποκαταστήσουν τους τραυματισμένους ιστούς μιας γυναίκας.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ