16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι

6. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορές περισσότερο από ότι οι άντρες.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 11

© Pixar

Θεωρείται ότι η διαφορά είναι στο ορμονικό σύστημα: οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων. Πάνω απ ‘όλα, αυτή η ορμόνη διεγείρει την παραγωγή φυσικών λιπαντικών, ενυδατώνει όλες τις βλεννογόνες μεμβράνες, συμπεριλαμβανομένων των ματιών.

5. Τα μάτια κλείνουν όταν φτερνιζόμαστε έτσι ώστε να μην αφήσουν τα βακτηρίδια να μπουν μέσα.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 12

© Kobyakov/depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι αδύνατο να ανοίξουν τα μάτια τους ενώ φτερνίζονται επειδή θα “εκτοξευθούν” από το κρανίο. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολο να φτερνιστείτε με τα μάτια σας ανοικτά, αλλά είναι δυνατό. Τα μάτια σας θα παραμείνουν στη θέση τους. Παρ ‘όλα αυτά, ένα φτάρνισμα κλείνει τα μάτια για έναν συγκεκριμένο λόγο: για να τα προστατεύσει από πιθανή εισβολή βακτηρίων.

4. Είστε κατά 1 εκατοστό ψηλότεροι το πρωί.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 13

© ridofranz/depositphotos.com   © ridofranz/depositphotos.com

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ βρισκόμαστε σε όρθια  θέση, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι μας γίνονται λεπτότεροι και πιο σκληροί λόγω της πίεσης του βάρους. Όταν κοιμόμαστε, οι δίσκοι επιστρέφουν στο κανονικό τους μέγεθος και κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είστε λίγο πιο ψηλοί το πρωί.

3. Τα ανθρώπινα αυτιά είναι ικανά να “ακούν” μόρια.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 14

© pixabay.com   © pixabay.com

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε για το γεγονός, απλά κλείστε τα μάτια σας και ζητήστε από κάποιον να ρίξει λίγο κρύο νερό σε ένα ποτήρι και λίγο ζεστό νερό σε ένα άλλο. Σίγουρα έχετε ακούσει τη διαφορά μεταξύ των ήχων, έτσι δεν είναι; Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται συνηθισμένο νερό, αλλά η διαφορά είναι στην ταχύτητα των μορίων.

2. Καμία άσκηση δεν εγγυάται κοιλιακούς.16 αληθινές υπερδυνάμεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι - Εικόνα 15

© imgur.com

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που εκτελούν ασκήσεις για τους μύες του στομάχου, αλλά δεν παίρνουν τους επιθυμητούς κοιλιακούς. Η ορατότητα τους εξαρτάται επίσης από το ποσοστό σωματικού λίπους. Οι αριθμοί είναι διαφορετικοί για τους άνδρες και τις γυναίκες. Ο ορισμός είναι ορατός με το 3-6% του λίπους για τους άνδρες και το 8-12% για τις γυναίκες.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ