14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα

Υπάρχουν κάποιες δηλώσεις που μπορεί να μοιάζουν με γεγονότα που κανείς δεν θα πίστευε ποτέ. Αλλά όπως αποδεικνύεται, αυτά τα “γεγονότα” έγιναν αποδεκτά ως η αλήθεια την εποχή του Μεσαίωνα. Τότε, οι άνθρωποι πίστευαν εύκολα τα πιο τρελά πράγματα.

Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τα παλιά χρόνια και έχουμε συμπεριλάβει ένα από αυτά στο τέλος αυτού του άρθρου.

14. Υπάρχουν μικροί άνθρωποι στο σπέpμα14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 1

© unknown author/visseaux   © Hertwig/embryology.med

Ναι, τον 17ο και 18ο αιώνα, οι επιστήμονες σκέφτηκαν πραγματικά κάτι τέτοιο! Επιπλέον, νόμιζαν ότι κάθε μωρό ήταν ήδη σχηματισμένο και το μόνο που έμενε να κάνει ήταν να μεγαλώσει. Και οι γυναίκες θεωρούνταν μόνο οι “μηχανές” που γεννάνε τα μωρά.

Μόνο αργότερα οι άνθρωποι φάνηκαν να αμφισβητούν αυτή τη γνώμη. Νόμιζαν ότι η προέλευση της ζωής ήταν κάπου στο θηλυκό σώμα και η δουλειά του αρσενικού σπέpματος ήταν να την ξυπνήσει. Όπως αποδεικνύεται, κανένας από αυτούς δεν ήταν σωστός.

13. Titivillus14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 2

© unknown author/medium

Κατά τον Μεσαίωνα, οι μοναχοί χρησίμευαν ως “εκτυπωτικές μηχανές”. Έπρεπε να ξαναγράψουν εκατοντάδες βιβλία με το χέρι. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι μερικές φορές έκαναν λάθη. Προφανώς, δεν ήθελαν να το παραδεχτούν, γι ‘αυτό δημιούργησαν έναν ειδικό δαίμονα που ονομάζεται Titivillus.

Ισχυρίστηκαν ότι ο δαίμονας είχε συλλέξει όλα τα λάθη ενός μοναχού σε ένα σάκο, ώστε μετά το θάνατο του μοναχού ο διάβολος θα μπορούσε να δείξει τα λάθη και να μειώσει τις πιθανότητες να βρεθεί στον παράδεισο.

12. Η καρδιά θαβόταν ξεχωριστά από το σώμα14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 3

© thehistoryblog

Η μεταφορά του σώματος ήταν πολύ δύσκολο να γίνει στο παρελθόν. Αλλά τι έπρεπε να κάνετε αν κάποιος ζητούσε να ταφεί σε ένα μακρινό μέρος; Τον 10ο αιώνα, οι άνθρωποι είχαν μια ιδέα να κόψουν τις καρδιές τους και να τις θάψουν εκεί που δεν μπορούσαν να θάψουν τον άνθρωπο.

Μόνο οι πλούσιοι μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά. Μεταξύ των ανθρώπων που το έκαναν είναι η Άννα Μπολέυν, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος και ο Φρεντερίκ Σοπέν.

11. Τα ζώα μπορούσαν να δικαστούν14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 4

© Macclesfield Psalter

Στο παρελθόν, ακόμη και τα ζώα θα μπορούσαν να είναι εγκληματίες. Θα μπορούσαν να προσαχθούν στο δικαστήριο με έναν πραγματικό δικηγόρο και έναν δικαστή. Θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε φυλάκιση ή να εκτελεσθούν.

Κάποτε στη Λωζάνη, οι κάμπιες κλήθηκαν στο δικαστήριο επειδή είχαν φάει κάποια φυτά σε έναν κήπο. Δεν εμφανίστηκαν. Στη συνέχεια, οι κάμπιες διατάχτηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη και εκδιώχθηκαν.

Οι γάτες εκτελέστηκαν επειδή θεωρούνταν ότι κάνουν το έργο του διαβόλου. Αυτό οδήγησε σε σημαντική μείωση του πληθυσμού των γατών, συνεπώς υπήρχαν πολλά τρωκτικά που μετέφεραν την πανώλη σε όλη την Ευρώπη, πράγμα που ήταν το πραγματικό έγκλημα!

10. Υπήρχε μια τεράστια ήπειρος στον Ειρηνικό Ωκεανό14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 5

© alfonsodetomas/depositphotos   © bibliotecapleyades

Πριν από πολύ καιρό, διαφορετικά έθνη πίστευαν ότι υπήρχε μια αρχαία ήπειρος στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού που είχε βυθιστεί. Είχε διαφορετικά ονόματα: Pacifida, Mu, ή Lemuria. Οι θρύλοι του νησιού του Πάσχα χρησιμεύουν ως έμμεσες αποδείξεις και λένε την ιστορία ενός τεράστιου νησιού το οποίο σταδιακά έμπαινε κάτω από το νερό και τελικά βυθίστηκε.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ