14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα

4. Οι κάστορες είναι ψάρια14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 11

© unknown author/guo   © Joffroy D’Aspremont/ngv

Πρώτα απ ‘όλα, οι κάστορες θεωρούνταν ένα είδος ψαριού και το κρέας τους μπορούσε να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Δεύτερον, οι όρχεiς των κάστορων ήταν πολύτιμοι στην ιατρική, οπότε οι άνθρωποι κυνηγούσαν τους κάστορες του Μεσαίωνα. Πίστευαν ότι όταν ένας κάστορας συνειδητοποιούσε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους διώκτες του, έκοβε τους όρxεις του και έφευγε.

3. Τα μωρά δεν μπορούν να αισθανθούν πόνο14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 12

© pilloledistoria

Η δήλωση ότι τα μωρά δεν αισθάνονται πόνο μοιάζει με πλήρη ανοησία, αλλά αποδείχθηκε λανθασμένη μόλις πριν από 30 χρόνια. Πιστεύεται ότι οι εγκέφαλοι των μωρών ήταν πολύ υποανάπτυκτοι για να αισθανθούν πόνο.

Έτσι, στο παρελθόν, οι χειρουργικές επεμβάσεις στα μωρά γίνονταν χωρίς αναισθησία, και αν φώναζαν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οφείλεται σε κακή συμπεριφορά.

2. Ένας ορισμένος συνδυασμός από νότες μπορεί να καλέσει τον διάβολο14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 13

© university of Groningen

Τον Μεσαίωνα η εκκλησία απαγόρευε έναν ορισμένο συνδυασμό ήχων στη μουσική – το διάστημα τριτόνου, που είναι οι τρεις τόνοι μεταξύ των νοτών. Ο συνδυασμός αυτός ακουγόταν με διαβολικό τρόπο.

Αν έπιαναν κάποιον να παίζει μουσική με τρίτονο, θα μπορούσαν να τους βάλουν στη φυλακή.

Μπορείτε να ακούσετε τον τρόπο που ακούγεται το τρίτονο εδώ.

1. Τα αυλακωτά δόντια σας κάνουν καλό πολεμιστή14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 14

© The British Museum

Οι Βίκινγκ έκαναν έτσι τα δόντια τους για να πολεμήσουν καλύτερα. Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη εκδοχή: μόνο όταν ένας πολεμιστής θεωρούταν ελίτ, μπορούσε να τροποποιήσει τα δόντια του. Έτσι, κάποιος μπορούσε εύκολα να γνωρίζει ποια ήταν η κοινωνική κατάσταση ενός ανθρώπου. Οι οριζόντιες αυλακώσεις έγιναν από ένα εξειδικευμένο χέρι, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές αν ο στόχος ήταν διακόσμηση ή ταυτοποίηση.

Μπόνους: Οι πεποιθήσεις μας για το Μεσαίωνα

Παρόλο που ο Μεσαίωνας φαίνεται να είναι μια πολύ σκοτεινή περίοδος, πολλές φήμες σχετικά με αυτήν είναι υπερβολικές. Για παράδειγμα, οι φήμες για το γεγονός ότι οι άνθρωποι πλένονται μόνο μια φορά στη ζωή τους ή ότι οι γυναίκες δεν γίνονται σεβαστές και ταπεινώνονται όλη την ώρα.

14 απίθανα πράγματα που πίστευαν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα - Εικόνα 15

© William Andrews/wikipedia

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ