16 ασυνήθιστα επαγγέλματα που μπορείτε να σπουδάσετε σε σχολές

Έχετε βαρεθεί με όλα τα πράγματα που πρέπει να μάθετε σε ένα συνηθισμένο σχολείο; Θέλετε να αποκτήσετε κάποιες ασυνήθιστες και πρακτικές δεξιότητες που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη ζωή σας; Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο συναρπαστικά μαθήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη στιγμή.

16. Επαγγελματίας ξωτικό

Στο Álfaskólinn, το ισλανδικό σχολείο ξωτικών, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα 13 διαφορετικά είδη ξωτικών. Οι σπουδαστές συναντούν ανθρώπους που είχαν προσωπική επαφή με αυτά τα μυστικά πλάσματα. Μαθαίνουν πώς μοιάζουν τα ξωτικά, που ζουν και όλα σχετικά με τις σχέσεις τους με τον άνθρωπο.

15. Υπηρεσίες κηδείας

Το Gupton-Jones College of Funeral Service είναι το σωστό μέρος για σπουδαστές που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στις κηδείες. Μπορείτε να πάρετε μόνο βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και την ιστορία, αλλά και να ακολουθήσετε πολλά ειδικά μαθήματα που επικεντρώνονται στις υπηρεσίες της ζωής – από τις αρχές της ταρίχευσης μέχρι το δίκαιο των νεκροταφείων και της ηθικής.

14. Πτυχίο Ζόμπι

Ένα νέο μάθημα που ονομάζεται “Η χρήση των ζόμπι στην ποπ κουλτούρα” κυκλοφόρησε στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ το 2010. Το μάθημα καθοδηγείται από τον καθηγητή επικοινωνίας Arnold T. Blumberg. Είναι μια αστεία αλλά ακαδημαϊκή ματιά στα ανόητα ταραχώδη πλάσματα και στο ρόλο τους στην ψυχαγωγία.

13. Δεξιότητες τσίρκο

16 ασυνήθιστα επαγγέλματα που μπορείτε να σπουδάσετε σε σχολές - Εικόνα 1

© Chris Pope / Facebook

Το σύγχρονο τσίρκο με φυσική θεατρική εκπαίδευση προσφέρεται στο Bath Spa University για άτομα που θέλουν να ενσωματώσουν τις φυσικές δεξιότητες του τσίρκου με θεατρικές παραστάσεις. Οι σπουδαστές του μαθαίνουν πώς να γίνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες και πώς να διαχειρίζονται, να προβάλλουν και να προωθούν τη δουλειά τους.

12. Εργάτης αγροκτήματος16 ασυνήθιστα επαγγέλματα που μπορείτε να σπουδάσετε σε σχολές - Εικόνα 2

© Deep Springs College

Στο Deep Springs College της Καλιφόρνια, οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ράντσου – πρέπει να αρμέγουν αγελάδες και να τις φροντίζουν ανάλογα με την κατηγορία τους. Η βασική ιδέα του ιδρύματος είναι ότι η χειρωνακτική εργασία είναι εξίσου σημαντική με την πνευματική εκπαίδευση για την ανάπτυξη ενός ισορροπημένου ατόμου.

11. Μαθήματα μονομάχων

16 ασυνήθιστα επαγγέλματα που μπορείτε να σπουδάσετε σε σχολές - Εικόνα 3

travelvoice.co.uk

Το Gladiator School βρίσκεται στη Ρώμη και προσφέρει 2 ώρες διδασκαλίας όπου μπορείτε να μάθετε τα βασικά στοιχεία της ρωμαϊκής μάχης και τα σπαθιά και να παρακολουθείτε διαλέξεις αφιερωμένες στην αρχαία ρωμαϊκή ιστορία.

10. Ειδικός φιδιών

16 ασυνήθιστα επαγγέλματα που μπορείτε να σπουδάσετε σε σχολές - Εικόνα 4Unicef India

Στην Ινδία, τα παιδιά της φυλής Βαντί μπορούν να μάθουν πώς να γοητεύσουν ένα δηλητηριώδες φίδι. Ξεκινούν την εκπαίδευσή τους στην ηλικία των 2 ετών όταν παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θανατηφόρες κόμπρες. Οι σπουδές τους διαρκούν συνήθως 10 χρόνια. Στην ηλικία των 12 ετών, γνωρίζουν ήδη τα πάντα σχετικά με την αρχαία παράδοση των φιδιών με τα φλάουτα.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ