Αυτοκτόνησαν οκτώ παiδόφιλοι μετά την αποκάλυψή τους γιατί δεν άντεξαν τη δημόσια κατακραυγή

Τουλάχιστον 8 άνδρες αυτοκτόνησαν έπειτα από την αποκάλυψή τους από την ομάδα «κυνηγοί παιδόφiλων» στο διαδίκτυο, στη Βρετανία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοκτόνησαν μέσα σε λίγες μέρες από την καταγραφή τους σε βίντεο, την ταυτοποίησή τους και την κατακραυγή.

Έρευνα από το πρόγραμμα της Victoria Derbyshire στο BBC αποκάλυψε τις οκτώ αυτοκτονίες,  οι οποίες πιστεύεται ότι συνδέονται με τη δημόσια κατακραυγή.

Αυτοκτόνησαν οκτώ παιδόφιλοι μετά την αποκάλυψή τους γιατί δεν άντεξαν τη δημόσια κατακραυγή - Εικόνα 2

Οι «κυνηγοί παιδόφiλων» υποστηρίζουν ότι κρατούν ασφαλείς τους πολίτες, αλλά τα μέλη της οικογένειας των αυτόχειρων λένε ότι αναγκάζονται να συλλέξουν στοιχεία.

Μια γυναίκα της οποίας ο πατέρας αυτοκτόνησε πιστεύει ότι τέτοιες ομάδες εμποδίζουν τη δικαιοσύνη.

Η Λέσλι, της οποίας ο πατέρας Μάικλ Νταφ αυτοκτόνησε το 2015, λέει ότι ζει τώρα με αναπάντητα ερωτήματα και αντιμετωπίζει απειλητικές βιαιοπραγίες εναντίον της.

Ο Μάικλ Νταφ

Αυτοκτόνησαν οκτώ παιδόφιλοι μετά την αποκάλυψή τους γιατί δεν άντεξαν τη δημόσια κατακραυγή - Εικόνα 3

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC, δήλωσε: «Τον αγάπησα πολύ. Ήταν γεννημένος διασκεδαστής». Η Λέσλι ποτέ δεν είχε υποψιαστεί ότι θα μπορούσε να έχει άλλη πλευρά ο πατέρας της.

Όμως, τον Ιούλιο του 2015, ενώ ήταν στο σπίτι με την κόρη της, ένας φίλος της είπε για ένα βίντεο του πατέρα της από μέλος της ομάδας «κυνηγοί παιδόφiλων», το οποίο είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ευρέως στα social media.

Ο Ρόμπερτ αυτοκτόνησε αμέσως έπειτα από τη δημόσια κατακραυγή

Αυτοκτόνησαν οκτώ παιδόφιλοι μετά την αποκάλυψή τους γιατί δεν άντεξαν τη δημόσια κατακραυγή - Εικόνα 4

Το 15χρονο κοpίτσι που ο πατέρας της πιστεύεται ότι είχε έρθει σε επαφή ήταν στην πραγματικότητα κάποιος που χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ για να προσπαθήσει να προσελκύσει και να εκθέσει πιθανούς παραβάτες σeξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

«Ο φίλος μου είπε, “Κοίτα, δεν ξέρω πραγματικά πώς να το πω σε εσένα Λέσλι, αλλά υπάρχει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook – είναι ο μπαμπάς σου”».

«Πρέπει να φώναζα γιατί η κόρη μου ήταν επάνω … με άκουσε να ουρλιάζω, και με ρώτησε τι συνέβαινε». Στη συνέχεια, είπε στην κόρη της: «Ο παππούς σου είναι παιδόφiλος».

Καμία από τις δύο δεν μίλησε ποτέ ξανά στον Μάικλ Νταφ.

Ο ίδιος παραδόθηκε την αστυνομία εκείνη την ημέρα και έδωσε για κατάσχεση τους υπολογιστές του. Απελευθερώθηκε μετά από ανάκριση και δύο ημέρες αργότερα αυτοκτόνησε.

Σε μερικές περιπτώσεις, η αστυνομία συνεργάζεται με τους λεγόμενους «κυνηγούς παιδόφiλων».

Εντούτοις, το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) αναφέρει πως τέτοια άτομα μπορούν να υπονομεύσουν τις αστυνομικές έρευνες με κακές αποδείξεις. Ανησυχούν επίσης για την επαγρύπνηση και τις αυτοκτονίες.

[topontiki.gr]

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ