8 εξωπραγματικά πρότυπα της ομορφιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου

Οι άνθρωποι είναι όμορφοι, όμως μερικά από τα μοναδικά πρότυπα ομορφιάς σε όλο τον κόσμο μπορεί όχι μόνο να σας εκπλήξουν, αλλά και να σας φοβίσουν.

Παρακάτω θα δείτε κάποια εξαιρετικά ιδανικά πρότυπα ομορφιάς που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Ήμασταν έκπληκτοι να ανακαλύψουμε ότι δεν είναι μόνο αυτόχθονες λαοί που έρχονται με πραγματικά εκπληκτικά τεχνάσματα ομορφιάς, αλλά και σύγχρονες κοινωνίες – φτάστε στο τέλος του άρθρου για να δείτε μόνοι σας.

8. Φυλή Γιανομάμι, Βραζιλία8 εξωπραγματικά πρότυπα της ομορφιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου - Εικόνα 1

© Sam Valadi

Η φυλή Γιανομάμι από τα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής είναι οι ιθαγενείς της Γης με την λιγότερη επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, θεωρείται η πιο απειλούμενη, καθώς η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν τους προστατεύει πλέον από την επαφή (συχνά βίαιη) με εισβολείς και ασθένειες.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις γυναίκες αυτών των λαών. Αγωνίζονται πολύ γιατί συχνά τις κλέβουν, τις χτυπούν και τις κακοποιούν. Πολλοί ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι οι τρύπες στα κάτω χείλη είναι είτε διακοσμητικού χαρακτήρα είτε σημάδι εφηβείας.

7. Φυλή Ντασάνακ, Αιθιοπία8 εξωπραγματικά πρότυπα της ομορφιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου - Εικόνα 2

© MauritsV

Η κοιλάδα Όμο στην Αιθιοπία είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές των αυτοχθόνων λαών. Εμείς, οι άνθρωποι των smartphones και του Διαδικτύου, μολύνουμε τον κόσμο αυτό σε μεγάλο βαθμό. Αυτοί, οι άνθρωποι της φύσης και ο μοναδικός πολιτισμός, παίρνουν τα απόβλητα που παράγουμε και τα μετατρέπουν σε κοσμήματα. Όλοι γνωρίζουμε πώς ο σύγχρονος κόσμος της μόδας αγαπά να καυχιέται για την ανακύκλωση, αλλά σκέφτηκαν την ανακύκλωση με τον τρόπο που το έκαναν οι λαοί της κοιλάδας του Όμο; Δεν είμαστε τόσο σίγουροι. Πρέπει όλοι να μαθαίνουμε από τέτοιους καταπληκτικούς λαούς και το απλό τους όραμα για αυτόν τον κόσμο.

6. Γυναίκες Απατάνι, Ινδία

Η φυλή Απατάνι προέρχεται από το Αρουνάτσαλ Πραντέςτης της Ινδίας. Οι γυναίκες τους θεωρούνται οι πιο όμορφες μεταξύ των γειτονικών φυλών. Ως εκ τούτου, για να φαίνονται πιο ελκυστικές στους άλλους άνδρες, επιλέγουν να φορούν “βύσματα” μύτης. Δεν είναι πραγματικά ένα πρότυπο ομορφιάς, αλλά με κάποιο τρόπο τις κάνει να φαίνονται πολύ μοναδικές.

5. Φυλή Αφάρ, Αιθιοπία

8 εξωπραγματικά πρότυπα της ομορφιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου - Εικόνα 3

Μια όμορφη φυλή, η Αφάρ από την Αιθιοπία, έχει κάποια απολύτως ξεχωριστά πρότυπα ομορφιάς: τροχισμένα δόντια. Τα αιχμηρά άκρα των δοντιών τους, όταν χαμογελούν, συμβολίζουν την ομορφιά. Οι άνθρωποι της Αφάρ έχουν επίσης την τάση να πλέκουν τα μαλλιά τους με έναν ειδικό τρόπο και να τρυπούν τις μύτες τους.

4. Φυλή Μούρσι, Αιθιοπία8 εξωπραγματικά πρότυπα της ομορφιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου - Εικόνα 4

© Rod Waddington

Οι γυναίκες των φυλών Μούρσι αναγνωρίζονται σε μεγάλο βαθμό για τα χείλη τους, αλλά υπάρχουν και άλλα εκπληκτικά ιδανικά ομορφιάς που ακολουθούν. Για παράδειγμα, τους αρέσει να διακοσμούν τα κεφάλια τους με κέρατα και λουλουδένιες κορώνες και να ζωγραφίζουν τα πρόσωπά τους. Αρχικά, αυτό έγινε για να σταματήσει η δουλεία. Οι γυναίκες ήταν ακρωτηριασμένες και, ως εκ τούτου, “δεν ταίριαζαν” για να είναι σκλάβες. Κάποτε ως πράξη προστασίας, τώρα ένα σύμβολο ομορφιάς και αναγνώρισης για τις γυναίκες αυτής της φυλής.

3. Φυλή Λάχουϊ, Βιετνάμ

Ενώ πολλοί από εμάς περνούν το χρόνο τους βουρτσίζοντας τα δόντια τους 3 φορές την ημέρα, κάποιοι λαοί τα χρωματίζουν μαύρα και το βρίσκουν όμορφο. Οι γυναίκες της φυλής Λάχουϊ χρωματίζουν τα δόντια τους μαύρα για να δείξουν την ετοιμότητά τους για γάμο. Αυτό το έθιμο είναι επίσης δημοφιλές σε άλλα μέρη της Ασίας. Συνήθιζε να συμβολίζει μια υψηλή θέση στην κοινωνία, όπως στην Ιαπωνία.

2. Γυναίκες Νταγιάκ, Ινδονησία

Η επιμήκυνση των λοβών στο εσωτερικό της φυλής Ντάγιακ στην Ινδονησία θεωρήθηκε πρωτίστως ως ένδειξη ομορφιάς. Τα αυτιά τρυπιούνται σε νεαρή ηλικία και εφαρμόζονται σκουλαρίκια με ορειχάλκινα βάρη για την επιμήκυνση των λοβών. Αυτή είναι μια παράδοση που πεθαίνει, καθώς πολύ λίγες γυναίκες μέσα στη φυλή το κάνουν πια.

1. “Έγκιο Σαλ” ή βρεφικές σακούλες ματιών, Νότια Κορέα8 εξωπραγματικά πρότυπα της ομορφιάς σε διάφορα μέρη του κόσμου - Εικόνα 5

© YGbaby

Η Νότια Κορέα έχει εμμονή με την εμφάνιση. Οι γυναίκες προσπαθούν να φαίνονται τόσο όμορφες και χαριτωμένες όσο τα μωρά. Για να επιτύχουν ένα τέτοιο επίπεδο γλυκύτητας, κάνουν πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις ή μακιγιάζ. Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι το “Έγκιο Σαλ“, ή οι αποκαλούμενες “βρεφικές σακούλες ματιών”. Όχι μόνο μπορείτε να το επιτύχετε αυτό με επιπλέον λίπος που εγχέεται στα μάτια σας, αλλά μπορείτε επίσης να μάθετε τεχνάσματα μακιγιάζ για την επίτευξη του αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ