Γιατροί Προσεύχονται Πριν Χωρίσουν Δύο Σιαμαία Δίδυμα Σε Ένα Δύσκολο Χειρουργείο Που Θα Κάνουν Για Πρώτη Φορά

Αυτοί οι γιατροί από την Αϊτή, έκαναν μια χειρουργική επέμβαση που δεν είχαν ξανακάνει ποτέ πριν.

Τα έξι μηνών δίδυμα από την Αϊτή, η Marian και η Michelle Bernard, γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα και μοιράζονταν ένα συκώτι.

Για να μπορέσουν να ζήσουν μια φυσιολογική, υγιή ζωή στο μέλλον, έπρεπε διαχωριστούν. Ωστόσο, παρόμοιο χειρουργείο ουδέποτε είχε γίνει στο παρελθόν στην Αϊτή.

Γιατροί Προσεύχονται Πριν Χωρίσουν Δύο Σιαμαία Δίδυμα Σε Ένα Δύσκολο Χειρουργείο Που Θα Κάνουν Για Πρώτη Φορά - Εικόνα 2

Έτσι, ο Δρ. Henri Ford, καθοδήγησε μια ομάδα γιατρών ούτως ώστε να διαχωρίσουν τα σιαμαία δίδυμα. Η εγχείρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, αλλά ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και τα δίδυμα μπόρεσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους δύο εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Γιατροί Προσεύχονται Πριν Χωρίσουν Δύο Σιαμαία Δίδυμα Σε Ένα Δύσκολο Χειρουργείο Που Θα Κάνουν Για Πρώτη Φορά - Εικόνα 3

Ο Δρ. Henri Ford άφησε την Αϊτή το 1972 για να πάει για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την αποφοίτησή του δούλεψε σαν χειρούργος ιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Μετά το σεισμό του 2010 που κατέστρεψε την Αϊτή, ο Δρ. Ford έκανε συχνά ταξίδια στο σπίτι του για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

Γιατροί Προσεύχονται Πριν Χωρίσουν Δύο Σιαμαία Δίδυμα Σε Ένα Δύσκολο Χειρουργείο Που Θα Κάνουν Για Πρώτη Φορά - Εικόνα 4

Αναμφίβολα, οι γονείς της Marion και της Michelle θα αισθάνονται πάντα ευγνώμονες προς το γιατρό και την υπέροχη ομάδα του.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ