Η καλύτερη πόλη για να ζεις στην Ελλάδα.. και με αποδείξεις

Ελληνικά Νησιά
Ταξίδια

Πυκνή βλάστηση, ήπιο κλίμα, χρυσαφένιες παραλίες, αρχαίοι ναοί, είναι μόνο μερικά από αυτά που χαρακτηρίζουν την γενέτειρα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη… την πανέμορφη Κω.

Προσθέστε τώρα στην εξίσωση και ότι έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη πόλη στην Ελλάδα για να ζεις και.. ετοιμάστε βαλίτσες!

Η καλύτερη πόλη για να ζεις στην Ελλάδα.. και με αποδείξεις - Εικόνα 3

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.. Πριν από 2 χρόνια περίπου δημιουργήθηκε μια λίστα με τις καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για να ζεις. Ο δημιουργός της άντλησε δεδομένα από το numbeo.com, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο με user-generated περιεχόμενο για πόλεις και χώρες από όλο τον κόσμο.

Η έρευνα βασίστηκε σε 7 παράγοντες (υγειονομική περίθαλψη, τιμές καταναλωτή, αγοραστική δύναμη, μετακίνηση – κυκλοφοριακό, ρύπανση κτλ).

Για την ιστορία βάσει των παραπάνω δεικτών η Ελλάδα έχει καλή ποιότητα ζωής και η βαθμολογία που φτάνει είναι οι 133 μονάδες. Ανά πόλη μετά την Κω με 251 ακολουθούν τα Χανιά με 203. Η Αθήνα βρίσκεται στην τελευταία θέση για την ποιότητα ζωής της με 82 μονάδες μετά την Πάτρα που έχει 115 μονάδες.

Όσο για την ταλαιπωρημένη σήμερα αλλά πάντα όμορφη Κω συνεχίζει να λάμπει με το ιδιαίτερο φως της και την απέραντη ιστορία της.

Η καλύτερη πόλη για να ζεις στην Ελλάδα.. και με αποδείξεις - Εικόνα 5

Το νησί που πήρε το όνομά του πιθανότατα από την κόρη του μυθικού βασιλιά Μέροπα, που λεγόταν Κώος, κρύβει μυστικά που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και μια πολύπλοκη και γοητευτική προσωπικότητα που το κάνει να πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις των ομορφότερων νησιών του κόσμου.

Η καλύτερη πόλη για να ζεις στην Ελλάδα.. και με αποδείξεις - Εικόνα 7

Είναι η πατρίδα του «πατέρα της ιατρικής» Ιπποκράτη και κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους. Τον 14ο αι. το νησί καταλήφθηκε από τους Ιωαννίτες Ιππότες, οι οποίοι ενίσχυσαν τα παλαιότερα κάστρα και οικοδόμησαν νέες οχυρώσεις. Στην Τουρκοκρατία, το νησί δέχτηκε επιθέσεις από ποικίλους εισβολείς, ενώ κατά την Ιταλοκρατία χτίστηκαν σπουδαία μνημειακά δημόσια κτίρια. Με την Ελλάδα ενσωματώθηκε επίσημα το 1948.

Η καλύτερη πόλη για να ζεις στην Ελλάδα.. και με αποδείξεις - Εικόνα 9

Αυτό που διαφοροποιεί την Κω από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά είναι η ύπαρξη του υπέρλαμπρου ασκληπιείου το οποίο λειτουργούσε εδώ, ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου.

Η καλύτερη πόλη για να ζεις στην Ελλάδα.. και με αποδείξεις - Εικόνα 11

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ