Μητέρα ανέβασε στο Facebook μήνυμα για τους άντρες που δε βοηθούν στο σπίτι και έγινε viral

Ορίστε τι λέει το μήνυμα της μητέρας:

Πρόσφατα, ενώ παραπονιόμουν σε μια παρέα φίλων-που μου έλεγαν «Πεσ΄τα θεά!» – για το γεγονός ότι κάνω μόνη μου τα πάντα στο σπίτι, κάποιος μου είπε: «αν θέλεις βοήθεια πρέπει να είσαι συγκεκριμένη, να το ζητήσεις, δεν μπορούν όλοι να διαβάσουν τη σκέψη σου».

Προσπάθησα λοιπόν αυτό, να ζητάω αυτό που θέλω με λεπτομέρειες:

«Μπορείς να βγάλεις έξω τα σκουπίδια;»

«Μπορείς να ξυπνήσεις τα παιδιά; κουράστηκα να το κάνω εγώ μόνη μου τα τελευταία 329 χρόνια»

«Μπορείς να πας στο σούπερ μάρκετ; Έχω βάλει 3 πλυντήρια και ετοιμάζω το φαγητό, μάζεψα όλα τα σχολικά βιβλία και τις βρωμιές που επέπλεαν στην αυλή».

Και ναι, είχε δίκιο … δούλεψε. Αλλά ήμουν εξαντλημένη, να θυμάμαι συνέχεια τι πρέπει να ζητήσω να γίνει, – μια συνεχής γκρίνια.

Και ξέρετε τι συνέβη τη στιγμή που σταμάτησα να ζητάω; ΤΙΠΟΤΑ. Πάλι.

Μητέρα ανέβασε στο Facebook μήνυμα για τους άντρες που δε βοηθούν στο σπίτι και έγινε viral - Εικόνα 2

Και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δική μου δουλειά να ζητάω συνέχεια βοήθεια, δεν είναι δουλειά μου να γράφω γ@μημένες λίστες. Έχω ήδη αρκετές δουλειές να κάνω. Το να διδάξω σε κάποιον πως να με υπολογίζει δεν είναι μια από αυτές.

Απλά κάνε το.

Απλά σκεφτείτε ο ένας τον άλλον, τι χρειάζεται ένα σπίτι. Μήπως ο ένας από εσάς δουλεύει ενώ οι άλλοι αράζουν; Μήπως κάποιος από εσάς πάει βόλτα ενώ ο άλλος καθαρίζει το 13ο φρούτο της ημέρας; Μήπως ο ένας από εσάς σηκώνει όλο το βάρος;

Γιατί όταν σταματήσει η γκρίνια και οι ερωτήσεις και δεν υπάρχουν άλλες λίστες, αυτό που μένει είναι μια σιωπηλή δυσαρέσκεια. Κι αυτό φίλοι μου είναι αρρώστια για μια σχέση.

Δεν εξαρτάται από κανέναν να σας διδάξει σεβασμό. Αυτή είναι δική σας δουλειά.

Πλύνετε για μια φορά τα γ@@@μένα πιάτα χωρίς να χρειαστεί να σας το ζητήσουν.

Πηγή: diaforetiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ