Πρόστιμο 400 ευρώ για όποιον έχει βρώμικο αυτοκίνητο, σύμφωνα με νέο νόμο

Οι οδηγοί που δεν πλένουν τα αυτοκίνητά τους σωστά, κινδυνεύουν με τσουχτερό πρόστιμο, σύμφωνα με τη νέα απόφαση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Με πρόστιμο 400 ευρώ κινδυνεύουν οι οδηγοί αυτοκινήτων και οι μοτοσικλετιστές, αν οι πινακίδες κυκλοφορίας τους δεν εμφανίζονται σωστά και καθαρά.

Πρόστιμο 400 ευρώ για όποιον έχει βρώμικο αυτοκίνητο, σύμφωνα με νέο νόμο - Εικόνα 2

Η δημοσίευση της αστυνομίας στο Facebook συμβουλεύει τους οδηγούς να πλένουν σωστά τα οχήματά τους, γιατί η παραμέληση του καθαρισμού της πινακίδας τους μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του κανονισμού οδικής ασφάλειας της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι πινακίδες πρέπει να είναι «καθαρές» και «ευανάγνωστες».

Οι οδηγοί κινδυνεύουν να λάβουν πρόστιμο ακόμα κι αν οι πινακίδες τους δεν εμφανίζονται σωστά ή είναι δύσκολο να διαβαστούν.

Πρόστιμο 400 ευρώ για όποιον έχει βρώμικο αυτοκίνητο, σύμφωνα με νέο νόμο - Εικόνα 3

Σε άλλη ανάρτησή της, η αστυνομία λέει ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας δεν επιτρέπεται να είναι πρόχειρα στερεωμένες.

“Πρέπει να είναι σταθερές για να μην φύγουν από το όχημα.”

Ενώ οι νόμοι και οι ποινές ποικίλλουν σε κάθε κράτος, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης επέκριναν τους νόμους της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Facebook, με πολλούς να λένε πως δεν έχουν χρόνο και χρήμα να αφιερώνουν στον καθαρισμό του αυτοκινήτου τους.

Τι θα γινόταν, άραγε, αν έβγαζαν τέτοιους νόμους στην Ελλάδα;;

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ