Σαλβίνι: «Μη μας συγκρίνετε με τον Τσίπρα που πρόδωσε το λαό του – Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω»

Ελληνες

Ηχηρή είναι η σκληρή αντεπίθεση από την ιταλική κυβέρνηση στο κονκλάβιο των Βρυξελλών δια στόματος Μ. Σαλβίνι, που υπογράμμισε πολλάκις ότι ο λαός της Ιταλίας και η ιταλική κυβέρνηση είναι ενωμένοι και δεν θα κάνουν βήμα πίσω.

Δήλωσε δηκτικά ότι «η Ιταλία δεν θα γίνει Ελλάδα”, μεταφέροντας έτσι και τη διεθνή άποψη για την ελληνική κυβέρνηση και τους χειρισμούς της απέναντι στους Έλληνες.

Ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν μια προδοσία η οποία πηγάζει από την πολιτική σκηνή της χώρας και κατέστησε σαφές ότι οι Ιταλοί δεν θα έχουν το ίδιο μέλλον.

Δηλώσεις τέτοιου τύπου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αφού καθρεφτίζουν την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στη διεθνή πολιτική σκηνή και τον κόσμο, μια εικόνα που αν δεν αλλάξει ριζικά, πρέπει τουλάχιστον να ανοίξει περιθώρια βελτίωσης με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Απάντηση σε όλους εκείνους οι οποίοι παρομοιάζουν την Ελλάδα με την Ιταλία, θεωρώντας ότι η Ρώμη θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με την Αθήνα, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήματα πίσω, καθώς οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να μας στηρίξουν. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα καταλήξουμε όπως η Ελλάδα. Αυτό είναι λάθος», υπογράμμισε ο κ. Σαλβίνι σε δηλώσεις του στο δεύτερο πρόγραμμα της Rai (Rai2).

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων πως η αύξηση των spreads στα ιταλικά ομόλογα αποτελεί προϊόν «συνομωσίας» ο επικεφαλής της Lega Nord, ισχυρίστηκε πως:

«Δεν είμαι φίλος των συνωμοσιών. Πιθανώς κάποια μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν να φοβίζουν τις αγορές ή υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τις φοβίσουν, αν και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν έχουν εξετάσει ούτε κατά το ελάχιστο το οικονομικό μας πρόγραμμα. Όταν το πράξουν όλα θα ησυχάσουν».

Σε άλλη μια ερώτηση σχετικά με το εάν φοβάται το ενδεχόμενο τα spreads να εκτοξευθούν στις 400 μονάδες βάσης, συμπλήρωσε «και τι θα γίνει εάν φθάσουν στις 500 ή τις 600 ή τις 700; Ελπίζω πως αυτό δεν θα γίνει, γιατί θα πλήξει τις αποταμιεύσεις των Ιταλών και τις δικές μου.

Επαναλαμβάνω αν εξετάσουν προσεκτικά την ιταλική οικονομία, τότε τα spreads θα υποχωρήσουν. Εάν, όμως, υπάρχουν κάποιοι που προχωρούν σε πωλήσεις γιατί δεν τους αρέσει η ιταλική κυβέρνηση και γιατί υπακούν στις εντολές της Ευρώπης, θα πρέπει να τους θυμίσω ότι εμείς ως κυβέρνηση δεν θα κάνουμε πίσω. Οι Ιταλοί είναι εδώ έτοιμοι να μας στηρίξουν. Και επαναλαμβάνω, εμείς δεν θα έχουμε την κατάληξη της Ελλάδας».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ