Σχολείο αρνήθηκε να δώσει άδεια σε 2 μαθήτριες για να πάνε στο χειρουργείο καρδιάς που θα έκανε η μαμά τους

Μια μητέρα από το Lancashire έκανε παράπονα στο δημοτικό σχολείο των κοpιτσιών της για «έλλειψη συμπόνιας», όταν ο διευθυντής αρνήθηκε να τους επιτρέψει να λείψουν τις πέντε ημέρες που η γυναίκα θα έκανε εγχείρηση στην καρδιά.

Η 37χρονη Emma Payne, πήγε στο σχολείο κι έκανε παράπονα που δεν ενέκρινε το αίτημά της για να λείψουν οι κόρες της, η 10χρονη Charlotte και η 8χρονη Sophie, πέντε μέρες μέχρι να αναρρώσει εκείνη από την επέμβαση.

Σχολείο αρνήθηκε να δώσει άδεια σε 2 μαθήτριες για να πάνε στο χειρουργείο καρδιάς που θα έκανε η μαμά τους - Εικόνα 2

Η μητέρα εξήγησε ότι κανείς δεν μπορούσε να φροντίσει τις κόρες της καθώς ο σύζυγός της Mark και οι γονείς της θα είναι μαζί της στο νοσοκομείο.

“Δεν ζήτησα να πάρω τις κόρες μου διακοπές,” είπε η αγανακτισμένη μητέρα.

Σχολείο αρνήθηκε να δώσει άδεια σε 2 μαθήτριες για να πάνε στο χειρουργείο καρδιάς που θα έκανε η μαμά τους - Εικόνα 3

“Είναι ένα καθολικό σχολείο και θα έπρεπε να υποστηρίζει τις οικογένειες των παιδιών. Αλλά φαίνεται πως υπάρχει έλλειψη συμπόνιας στην περίπτωσή μου.”

Ο διευθυντής του σχολείου κος Sinead Colbeck, δήλωσε στο Lancashire Telegraph: “Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μεμονωμένα περιστατικά.”

Σχολείο αρνήθηκε να δώσει άδεια σε 2 μαθήτριες για να πάνε στο χειρουργείο καρδιάς που θα έκανε η μαμά τους - Εικόνα 4

“Παρόλο που εργαζόμαστε σύμφωνα με κυβερνητικές κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες καθιστούν σαφές ότι η απουσία μπορεί να επιτραπεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μιλάμε κάθε φορά με τις ενδιαφερόμενες οικογένειες για να βεβαιωθούμε ότι οι λόγοι είναι πλήρως κατανοητοί, ώστε κάθε απόφαση που παίρνουμε να είναι η κατάλληλη.”

Το σχολείο έδωσε άδεια στα κοpίτσια μόνο για δύο μέρες.

Σχολείο αρνήθηκε να δώσει άδεια σε 2 μαθήτριες για να πάνε στο χειρουργείο καρδιάς που θα έκανε η μαμά τους - Εικόνα 5

“Είμαι απογοητευμένη με το σχολείο,”  είπε η Emma. “Είναι δυνατόν να μη μπορούν να δώσουν στις κόρες μου πέντε μέρες άδεια για το χειρουργείο μου;”

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ