Η συσκευή που σιδερώνει και διπλώνει τα ρούχα έρχεται για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη

Εφευρέσεις

Με το FoldiMate ξεκινά η επανάσταση των ρομπότ. Αρχίζοντας από τα βασικά, δηλαδή τις δουλειές του σπιτιού.

Εκτός από το απόλυτο τροχόσπιτο, στην τεχνολογική έκθεση CES στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκαν αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα.

Όπως το FoldiMate που είναι μία από τις πειστικότερες αποδείξεις για το πόσο θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας τα ρομπότ, κάποια στιγμή στο μέλλον, ακόμη κι αν μιλάμε για τις απλούστερες (αλλά και βαρετές) διαδικασίες της οικιακής ζωής.

Το πρωτότυπο του FoldiMate δημιουργεί σπουδαίες προσδοκίες καθώς αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό μηχάνημα που διπλώνει με ακρίβεια τα ρούχα. Ο χρήστης, το μόνο που έχει να κάνει είναι να τοποθετήσει τα ρούχα στην υποδοχή εισόδου και λίγα λεπτά αργότερα τα παραλαμβάνει διπλωμένα με ακρίβεια. Πρόκειται για μία οικιακή συσκευή λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από ένα πλυντήριο, που μπορεί να διπλώσει τα ρούχα μίας ολόκληρης πλύσης σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

Οι προ-παραγγελίες, αγγίζουν ήδη τις 200.000!

Γι’ αυτό και για την αντιμετώπισή του συνεργάστηκαν δύο από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρικών ειδών, η Bosch και η Siemens, βασιζόμενες σε μία ιδέα του Ισραηλινού Gal Rozov, ενός μηχανικού λογισμικού με έδρα την Καλιφόρνια.

Το κόστος του FoldiMate ανέρχεται στα $1.000, ενώ υπάρχουν ήδη πληροφορίες για διάφορες άλλες εκδοχές του, μεγαλύτερου μεγέθους και ασφαλώς τιμής. Αναμένεται στην αγορά .

Ωστόσο, το FoldiMate δεν είναι το μόνο robot-bending machine καθώς υπό εξέλιξη βρίσκονται παρόμοιες συσκευές όπως το Laundroid (κατά τους ειδικούς ο βασικότερος μελλοντικός ανταγωνιστής του FoldiMate, που φτιάχνεται από την Seven Dreamers σε συνεργασία με την Panasonic).

Και οι δύο συσκευές πάντως δεν φαίνεται να μπορούν να επιτελέσουν την μάλλον πιο βασανιστική δουλειά του σπιτιού, που δεν είναι άλλη από το σιδέρωμα. Αυτό, φέρεται να το πραγματοποιεί μία άλλη φουτουριστική συσκευή με το όνομα Effie και η οποία (θα) κοστίζει $900 δολάρια, όταν (και αν) κυκλοφορήσει στην αγορά. Η παραγωγή του Effie έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο Μάιο αλλά ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά. Αν ασφαλώς κατορθώσει να φτάσει μέχρι εκεί.

Από ό,τι φαίνεται, το μόνο που πρέπει να απασχολεί το ανθρώπινο είδος από εδώ και πέρα είναι να βρει μεγαλύτερα σπίτια, προκειμένου να χωρέσουν όλες αυτές οι ρομποτικές οικιακές βοηθοί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

esquire.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ