Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά

Εφευρέσεις

Σκεφτείτε πως έχετε πάει σε μια συναυλία και ακριβώς μπροστά σας στέκεται ένας άνδρας με ύψος περί τα δύο μέτρα.

Είναι σίγουρο ότι θα βράζατε από τον θυμό σας. Το κακό είναι ότι τέτοια προβλήματα συναντάμε συχνά στην καθημερινότητά μας.

Το καλό, όμως, είναι ότι υπάρχει ένας άνθρωπος με το όνομα Dominic Wilcox, ο οποίος εφηύρε ένα εργαλείο ούτως ώστε τέτοια θέματα να μην αποτελούν πλέον πρόβλημα. Με τη δημιουργία του βλέπεις από περίπου μισό μέτρο ψηλότερα από το ύψος σου.

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 2

«Η Microsoft Surface με προκάλεσε να σκεφτώ κάποια καθημερινά προβλήματα και να βρω κάποιες ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές λύσεις για αυτά», είπε στο Bored Panda. «Ήταν για μια έκθεση στο Λονδίνο τον Μάιο. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, βρισκόμουν σε μια συναυλία και παρατήρησα μια γυναίκα να χορεύει, η οποία δεν μπορούσε να δει τίποτα εξαιτίας των ψηλών ανθρώπων που βρίσκονταν γύρω της. Αυτό μου έδωσε την ιδέα ώστε να προσπαθήσω να λύσω το πρόβλημα. Επίσης, νομίζω ότι σε όλους μας έχει τύχει να πάμε στο σινεμά και να κάθεται μπροστά μας κάποιος τεράστιος που μας κόβει την θέα. Αυτή η συσκευή θα βοηθήσει, εφόσον βέβαια δεν θα κόβουμε εμείς την θέα των άλλων με αυτήν»!

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 3

Ο Dominic είπε πως όταν δουλεύει για ένα πρότζεκτ, τον περισσότερο χρόνο τον καταναλώνει σκεπτόμενος την ιδέα και πώς θα την σχεδιάσει. «Χρειάστηκαν πέντε προσπάθειες για να ολοκληρώσω το τελικό αντικείμενο. Έκοψα το ολοκληρωμένο μου σχέδιο σε ένα πλαστικό φύλλο με καθρέπτη, μετά πολύ προσεκτικά ζέστανα και λύγισα τα κομμάτια στις σωστές γωνίες ώστε να αντανακλάται το φως από ψηλά, κάτω στα μάτια. Ήταν απολαυστικό να προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα φτιάξω αυτό το ασυνήθιστο αλλά λειτουργικό αντικείμενο από ένα πλαστικό κομμάτι».

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 4

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 5

«Σχεδιάζω ασυνήθιστα πράγματα για πολλά χρόνια και αυτό βοήθησε στο να παίρνω πιο γρήγορα αποφάσεις για κάθε πρότζεκτ που σχεδιάζω. Μου πήρε σχεδόν μια εβδομάδα σκέψης, δοκιμής, αποτυχημένων προσπαθειών, και άλλων δοκιμών και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσω από ένα απλό σχέδιο στο τελικό κομμάτι».

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 6

Ο Dominic είπε πως «Φορώντας τα γυαλιά, μπορείς να δεις ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμο στο κέντρο της όρασης προς τα ψηλά».

Ο Dominic έχει κατασκευάσει και άλλες ενδιαφέρουσες συσκευές όπως το «σακάκι που κατευθύνει»

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 7

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 8

και τα παπούτσια με GPS

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 9

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 10

ή η συσκευή που ενισχύει το γουργουρητό της κοιλιάς

Έβγαλαν γυαλιά για να βλέπουν οι κοντοί τον κόσμο από πιο ψηλά - Εικόνα 11

[mikropragmata.lifo.gr]

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ