24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά!

Παράξενα Σπίτια

Το διαμέρισμα του αρχιτέκτονα Gary Chang βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο 40 και πλέον ετών στην ανατολική πλευρά του Χονγκ Κονγκ και καλύπτει μόλις 32 τετραγωνικά μέτρα. «Πρόκειται για έναν πολύ μικρό χώρο, που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας άνετης διαμονής», λέει ο ιδιοκτήτης.

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 2

Οι σπουδές που έκανε ο Gary στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και ειδικότερα στην εξοικονόμηση χώρου αλλά και στις διαφορετικές δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτιστοποίηση της κατανομής των λίγων τετραγωνικών, του επέτρεψαν να διαμορφώσει το μικρό διαμέρισμά του όπως ακριβώς επιθυμούσε.

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 3

Το μυστικό βρίσκεται στους συρόμενους «πολυχρηστικούς» τοίχους που αναδιπλώνουν κατά περίπτωση, δημιουργώντας κάθε φορά και έναν διαφορετικό χώρο, αλλά και στις κουρτίνες που προσφέρουν ιδιωτικότητα, κρύβοντας διάφορες κατασκευές στους τοίχους. Στην ουσία υπάρχουν 24 ολόκληρα δωμάτια μόλις σε 32 τετραγωνικά!

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 4

Αν για παράδειγμα τραβηχτεί προς τα έξω ο «τοίχος» που φιλοξενεί την τηλεόραση, πίσω θα βρείτε μια ολοκληρωμένη κουζίνα, με πλυντήριο πιάτων και ψυγείο, πλήρη οικοσυσκευή και αναδιπλούμενο τραπέζι φαγητού!

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 5

Το ίδιο συμβαίνει και με τον τοίχο όπου έχει τοποθετηθεί ο καναπές, ο οποίος κρύβει πίσω του ένα μεγάλο κρεβάτι που ανοίγει το βράδυ. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι η αίθουσα κινηματογράφου, η οποία δημιουργείται μόλις ο Gary τραβήξει τις κουρτίνες στους δύο αναδιπλούμενους τοίχους κουζίνας και υπνοδωματίου!

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 6

Ένας προτζέκτορας παίζει τις αγαπημένες του ταινίες πάνω στο μεγάλο παράθυρο, με μαύρο πανί για την περίσταση. Ο ίδιος κάθεται αναπαυτικά στην αιώρα που δεσπόζει στο κέντρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην ουσία τα πάντα «γλιστρούν» εδώ μέσα, παρουσιάζοντας κάθε φορά και μια διαφορετική χρήση».

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 7

Ο Gary αγόρασε το διαμέρισμα για 45.000 δολάρια και εργάστηκε εντατικά πάνω από έναν χρόνο προκειμένου να το μεταμορφώσει σε μια χρηστική κατοικία, και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος με το αποτέλεσμα. Άλλωστε, δεν είναι και μικρό πράγμα να ζεις μέσα σε έναν χώρο 32 τετραγωνικών μέτρων και να μην σου λείπει απολύτως τίποτα.

24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 8 24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 9 24 διαφορετικά δωμάτια σε μόλις 32 τετραγωνικά! - Εικόνα 10

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ