Πρετεντέρης: Ο Μητσοτάκης είναι ο ισχυρότερος πρωθυπουργός μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981

Ελληνες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ο ισχυρότερος πρωθυπουργός μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1981» σύμφωνα με όσα αναλύει στη στήλη του «Εμπιστευτικά», στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της άποψής του: «Όλες οι εξουσίες είναι στα χέρια του, το τοπίο μοιάζει απόλυτα καθαρό, η ατζέντα δεν κρύβει ανυπέρβλητες δυσκολίες και ουσιαστικά αντιπολίτευση δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει σύντομα».

Και συνεχίζει ο Γιάννης Πρετεντέρης, επισημαίνοντας- μεταξύ άλλων- πως «ο Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από το 1974 που επικράτησε χωρίς μεγάλα λόγια και αβάσιμες υποσχέσεις. Αυτό θα το εξαργυρώσει. Ακόμη κι έτσι όμως, η ισχύς στην πολιτική είναι παροδικό μέγεθος. Το ζητούμενο είναι να την ανανεώνεις συνεχώς και κατά προτίμηση σε καινούρια βάση. Από την πείρα μου μπορώ να πω ότι αυτό είναι το δυσκολότερο πράγμα για έναν Πρωθυπουργό. Αφενός επειδή κάθε περίοδος έχει «γεγονότα» – εκείνα που ο Χάρολντ Μακμίλαν θεωρούσε ότι αποτελούν το χειρότερο εχθρό κάθε κυβέρνησης… Να το πω καθαρά: Η διαχείριση των γεγονότων είναι κορυφαίο ζήτημα για κάθε ηγεσία».

[thecaller.gr]

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ