Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής!

φωτογραφία

Έχουμε δει κατά καιρούς πίνακες ζωγραφικής που μοιάζουν με απόλυτα ρεαλιστικές εικόνες, είτε αφορούν σε πρόσωπα είτε σε τοπία. Οι εικόνες που θα δείτε όμως στη συνέχεια είναι πραγματικά τοπία του κόσμου που ο φωτογράφος απαθανάτισε στο φακό και όχι δημιουργίες κάποιου έμπειρου ζωγράφου.

Σαν αποτυπώσεις επάνω σε καμβά με λάδια, ακρυλικά ή ακουαρέλες οι φωτογράφοι αντεπιτίθενται αποτελώντας τρόπον τινά υπερασπιστές της φύσης, που μπορεί να εμφανίσει σε διάφορα σημεία του κόσμου τις πιο όμορφες… ζωγραφιές. Κι όχι χρησιμοποιώντας πινέλα και μπογιές αλλά ό,τι υπάρχει δίπλα μας. Απολαύστε τες και μην μπερδευτείτε με το αποτέλεσμα…

1. Ο φωτογράφος Oscar Ruiz απαθανάτισε ένα προάστιο στο Μεξικό, και πιο συγκεκριμένα το νεόκτιστο συγκρότημα San Buenaventura, και η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου από το National Geographic ως η «φωτογραφία της ημέρας».

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 2

2. Ο φωτογράφος Michael Brandt συνέλαβε αυτούς τους πολύχρωμους λόφους στην κοιλάδα Palouse της Ουάσιγκτον, που μοιάζουν ζωγραφισμένοι. ΗΠΑ.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 3

3. Ο φωτογράφος Andre Ermolaev είναι πίσω από αυτό το πανέμορφο πλάνο όπου παρουσιάζονται τα ποτάμια της Ισλανδίας όπως φαίνονται από πολύ ψηλά.

4. Ο James και η Kelly Stone φωτογράφισαν αυτούς τους γεμάτους δέντρα αμμόλοφους στο Εθνικό Πάρκο Lassen Volcanic στην Καλιφόρνια. Τα χρώματα είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας  και η ομορφιά είναι εκπληκτική.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 5

5. Ο Jianan Yu φωτογράφισε τη λίμνη Chaohu στην Ταϊβάν, όπου ένας άνθρωπος κωπηλατεί στη βάρκα του. Εδώ η εικόνα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής αν και η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η λίμνη είναι τόσο μολυσμένη που τα πράσινα άλγη όχι μόνο κατακάθονται στην επιφάνεια αλλά μεταφέρονται με το κουπί το οποίο λειτουργει σαν πινέλο ζωγραφικής!

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 6

6. Ο φωτογράφος Chaluntorn Preeyasombat απαθανάτισε την οροσειρά Huangshan στην επαρχία Anhui της Κίνας, όπου η παρατεταμένη ομίχλη δίνει στο τοπίο την εντύπωση ζωγραφιάς.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 7

7. Ο Αμερικανός φωτογράφος David Orias βρίσκεται πίσω από μια σειρά φωτογραφιών με κύματα, τα οποία μοιάζουν με ελαιογραφίες. Κι όμως κατάφερε να συλλάβει στο φακό του το πρωινό πορτοκαλί φως του ήλιου να εισχωρεί μέσα στα κύματα.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 8

8. Ο σχεδιαστής Denis Collette παρουσίασε μια συλλογή από εικόνες που δείχνουν αντανακλάσεις φυσικών τοπίων πάνω στο νερό. Οι κυματισμοί και τα χρώματα στην επιφάνεια μοιάζουν με ελαιογραφίες του Van Gogh ή του Μονέ.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 9

9. Με τον τίτλο «Painted Ladies» τρεις νεαρές κοπέλες πόζαραν στο φακό της  φωτογράφου Barbara Cole.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 10

10. Ο φωτογράφος Frans Lanting απαθανάτισε το άγριο τοπίο στην έρημο της Ναμίμπια το ξημέρωμα, όπου το πορτοκαλί φως του ήλιου φωτίζει έναν μεγάλο αμμόλοφο. Το μπλε χρώμα οφείλεται στην αντανάκλαση του ουρανού στο έδαφος, ενώ οι γuμνοί κορμοί συμπληρώνουν ιδανικά το τοπίο.

Φωτογραφίες που μοιάζουν με… πίνακες ζωγραφικής! - Εικόνα 11

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ