Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής!

Ταξίδι

Ένα ψαροχώρι του 9ου αιώνα εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες σήμερα πόλεις της Πολωνίας και ένα από τα πλουσιότερα λιμάνια της Βαλτικής.

Χτισμένο πάνω σε ένα κανάλι, το Γκντανσκ (Gdansk) προσφέρει όμορφες εικόνες στον επισκέπτη που απολαμβάνει τη βόλτα του στα γραφικά σοκάκια με τη θάλασσα μπροστά, πίσω το καταπράσινο βουνό, σε μια εικόνα που μοιάζει να βγήκε από σκηνικό ταινίας εποχής.

Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 2

Πολυώροφα σπίτια βαμμένα σε έντονα χρώματα, κολλημένα το ένα με το άλλο και διακοσμημένα με περίτεχνα ψηφιδωτά και γλυπτά, πλατείες γεμάτες λουλούδια και κομψά αγάλματα –ανάμεσά τους και του Ποσειδώνα που θεωρείται το σύμβολο της πόλης- συμπληρώνουν και με το παραπάνω μια υπέροχη εικόνα μιας πόλης που ναι μεν είναι σύγχρονη σε όλα της, ωστόσο διατηρεί αναλλοίωτη την αύρα του παρελθόντος που αναδίνεται από κάθε γωνιά.

Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 3

Οι επισκέπτες συρρέουν εδώ κατά χιλιάδες όλες τις εποχές του χρόνου, αφού η πόλη αυτή έχει να προσφέρει πολλές ομορφιές, που αξίζει κάποιος να τις ανακαλύψει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 4 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 5 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 6 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 7 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 8 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 9 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 10 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 11 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 12 Το μαγευτικό Γκντανσκ θυμίζει σκηνικό σε ταινία εποχής! - Εικόνα 13

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ