Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Το σπίτι μιας οικογένειας που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά επρόκειτο να βγει «στο σφυρί» λόγω χρεών

Mε προσωπική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας στο Μαραθώνα.

Όπως ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ίδιος επικοινώνησε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εξήγησε την κατάσταση και η συγκεκριμένη τράπεζα ανταποκρίθηκε.

«Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια», επισήμανε ο υπουργός.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος Πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε!

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Εικόνα 2

Η οικογένεια της οποίας το σπίτι επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας, καθώς κινδύνευε να μείνει στον δρόμο.

Τον Απριλίο του 2018, το σπίτι και το μαγαζί της οικογένειας που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο, τυλίχθηκαν στις φλόγες. Όπως λέει η ιδιοκτήτρια έναν βραχυκύκλωμα ήταν η αιτία που κάηκε ολοσχερώς το μαγαζί και μερικώς το σπίτι, που βρίσκεται ακριβώς από πάνω και μένουν μέχρι σήμερα.

Ένα μήνα αργότερα ακόμη ένα χτύπημα έρχεται να βυθίσει στο πένθος την οικογένεια αφού ο σύζυγος, πατέρας και παππούς τους κατέληξε από βαριά εγκαύματα εξαιτίας της πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Τα βάσανα όμως της οικογένειας δεν σταμάτησαν εκεί. Άνεργοι όλοι, με μια σύνταξη χηρείας ύψους 300 ευρώ περίπου προσπαθούσαν να βγάλουν το μήνα. Παράλληλα τα χρέη τους «φούσκωναν», με αποτέλεσμα σήμερα να βγαίνει σε πλειστηριασμό τόσο το καμένο μαγαζί όσο και το σπίτι.

Η οικογένεια βρέθηκε στο συμβολαιογραφείο στην οδό Μαυροκορδατου 13 στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας αναστολή του πλειστηριασμού καθώς όπως αναφέρουν κάποια από τα μέλη της έχουν βρει δουλειά και προτίθενται να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των χρεών τους ώστε να μη μείνουν στον δρόμο.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε σήμερα και το ΠΑΜΕ ώστε να διαμαρτυρηθεί για τον εκπλειστηριασμό της κατοικίας τους. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ωστόσο προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν επέτρεψαν την είσοδο της οικογένειας στο συμβολαιογραφείο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο θείος της οικογένειας αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες από τους συγκεντρωμένους.

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Εικόνα 3

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Εικόνα 4

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Εικόνα 5

Όπως ανέφερε το ΠΑΜΕ στην πρόσκληση για την συγκέντρωση, πρόκειται για «απόπειρα πλειστηριασμού σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα, πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας από τον Μαραθώνα που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά “έχασε” την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη».

«Δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του με την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι. Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε» ανέφερε ακόμα η οικογένεια.

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Εικόνα 6

Με παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη σταμάτησε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας - Εικόνα 7

Πηγή; protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ