Στράτος Μπαξεβάνης: Έγινε δότης μυελού τον οστών και δίνει ζωή σε 2χρονο κοpίτσι

Ο Στράτος Μπαξεβάνης είναι μόλις 34 ετών και σίγουρα το 2017 όταν έγινε δότης μυελού των οστών δεν φανταζόταν ότι δυο χρόνια αργότερα θα γινόταν απολύτως συμβατός με ένα 2χρονο παιδί από το Ιράν.

Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ σπάνιο, όπως εξηγεί ο ίδιος στο TheCaller, μιας και τα αδέλφια μεταξύ τους έχουν συμβατότητα σε ποσοστό 40 – 50%.

Ο Στράτος μεγάλωσε και ζει στα Χανιά σε μια οικογένεια που του έμαθε να αγαπάει τον συνάνθρωπο και να σέβεται την αξία της ζωής. Έχοντας βιώσει ο ίδιος την απώλεια δικών του ανθρώπων εκτίμησε όσο τίποτα άλλο τον εθελοντισμό και όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται έγινε δότης ένα πρωί σε ένα καφέ της πόλης! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Στράτος Μπαξεβάνης: Έγινε δότης μυελού τον οστών και δίνει ζωή σε 2χρονο κορίτσι - Εικόνα 2

“Έγινα δότης μυελού των οστών όταν έδωσα δείγμα σάλιου στον “Ορίζοντα” ένα πρωινό σε ένα καφέ της πόλης απλά σαν άνθρωπος. Κάποια δυσάρεστα γεγονότα που βίωσα στην πορεία των χρόνων με άλλαξαν πολύ σαν άνθρωπο, με ευαισθητοποίησαν, με έκαναν καλύτερο θα έλεγα, με αποτέλεσμα να έρθω πιο κοντά στον εθελοντισμό. Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν έγινα δότης μυελού των οστών και θέλω να σου πω ότι δεν έκανα καμία δεύτερη σκέψη και θα ήθελα να μιλήσω για την διαδικασία.

Η διαδικασία, είναι το σημαντικότερο κομμάτι από όλα γιατί από τότε που ήρθα κοντά σε όλο αυτό κατάλαβα ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει πόσο απλή και ανώδυνη είναι. Γι αυτό πρέπει όλοι να έχουμε την  στοιχειώδη ενημέρωση και πρόληψη! Το συναίσθημα ότι μπορείς να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου είναι μαγικό δεν υπάρχουν λόγια να στο περιγράψω σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κοιτάς, ηλικία, χρώμα, εθνικότητα, θρησκεία απλά κάνεις το αυτονόητο. Η ενασχόληση με τον εθελοντισμό έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον άνθρωπο,όλα ξεκινάνε από το σπίτι και από τις αρχές που έχει πάρει ο καθένας από εμάς και ευχαριστώ τον Θεό έτσι όπως μεγάλωσα”.

Βέβαια αυτό που ίσως δεν φαντάζονταν ο Στράτος Μπαξεβάνης είναι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για ένα 2χρονο παιδί.

“Το να είσαι απόλυτα συμβατός είναι δώρο θεού θα έλεγα,να σκεφτείς ότι τα αδέλφια μεταξύ μας έχουμε 40 με 50% συμβατότητα άρα καταλαβαίνεις την σπανιότητα στην περίπτωση μου. Μακάρι να πάνε όλα καλά στο παιδάκι και σε όλο τον κόσμο, δεν έχω σκεφτεί εάν θα γνώριζα το παιδί είναι κάτι το οποίο έρχεται σε δεύτερη μοίρα να είναι καλά και άμα έρθει ώρα όλα θα γίνουν.  Εγώ ενημερώθηκα για την συμβατότητα μέσω mail που μου έστειλαν από “Το όραμα Ελπίδα” και επικοινώνησα αμέσως μαζί τους. Να σου τονίσω ότι πολλοί μπορεί να βρεθούν συμβατοί αλλά δεν περνάνε στη δεύτερη φάση, η οποία είναι και η πιο ουσιαστική. Εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη έκανα ότι μου ζητήθηκε προκείμενου να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στο μικρό κοpίτσι.

Στράτος Μπαξεβάνης: Έγινε δότης μυελού τον οστών και δίνει ζωή σε 2χρονο κορίτσι - Εικόνα 3

Μέσα από την συνέντευξη μας θα ήθελα να παροτρύνω όλο τον κόσμο μικρούς και μεγάλους να αφιερώσουν τον ελάχιστο χρόνο από την καθημερινότητα τους, γιατί δεν χρειάζεται να έρθουν σε δύσκολη θέση -πράγμα που το απεύχομαι- ώστε να έρθει τότε η ώρα να ευαισθητοποιηθεί ο καθένας από εμάς!

Να μην ξεχνάμε. Ένα λεπτό από την ζωή μας μπορεί να είναι ολόκληρη η ζωή ενός συνανθρώπου μας”.

[thecaller.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ