Τυροπιτάκια με Γιαούρτι και Τυρί Gouda

Μια από τις αγαπημένες μου λέξεις στην «κουζίνα», ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι η λέξη εύκολο, εύκολο σημαίνει λίγα σκεύη, λίγος χρόνος και νόστιμο αποτέλεσμα, όπως αυτά τα εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι και τυρί Gouda.

Αυτή τη συνταγή μπορεί να την φτιάξουν όλοι, τόσο εύκολη και με σίγουρο αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται μαεστρία στο ζύμωμα μα ούτε αναμονή στο φούσκωμα, ετσι σε περίπου 35 λεπτά σερβίρεις πρωινό.

Η ζυμή αυτή περιέχει γιαούρτι, αυτό της δίνει νοστιμιά αλλά και μια υφή που θυμίζει ζύμη κουρού.

Όπως θα δεις αυτή η ζύμη είναι ιδανική για να φτιάξεις και βάση για μια αλμυρή τάρτα, δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς, γι΄αυτό παρακάτω θα βρεις και συνταγή για μια εύκολη τυρόπιτα τόσο γευστική και cheesy που ξετρελαίνει!

Τα εύκολα τυροπιτάκια φυσικά δεν είναι ιδανικά μόνο για πρωινό, τρώγονται όλη μέρα, τρώγονται στη δουλειά, στο σχολείο, όσο για τα παιδικα πάρτυ… γίνονται ανάρπαστα!

Τυροπιτάκια με Γιαούρτι και Τυρί Gouda

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 20 κομμάτια

Υλικά
– 200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
– 300 γρ. NOYNOY Gouda
– 350 γρ. αλεύρι φαρίνα
– 2 αυγά + 1 κρόκο
– 50 ml. ελαιόλαδο
– ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
– ½ κ.γ. αλάτι
– Σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

  1.   Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.

2       Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τ΄ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και           τ΄αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175ο C για 25 λεπτά.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Για να φτιάξουμε με τη ζύμη για την τάρτα με τυρί ακολουθούμε τα εξής βήματα:
Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπωλ 300 γρ.  Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις.

– Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι
– Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ