Χρήσιμα κόλπα για να διαρκέσουν περισσότερο τα λουλούδια στο βάζο!

λουλου

Σας έφεραν ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια την Παρασκευή, εσείς το βάλατε στο βάζο και τη Δευτέρα αυτά μαράθηκαν… Απογοήτευση. Μπορεί επίσης να μη μαράθηκαν εντελώς αλλά το νερό στο βάζο μυρίζει άσχημα και έχει πιάσει και λίγη μούχλα… Απογοήτευση.

Δείτε, λοιπόν, μερικά χρήσιμα κόλπα για να κρατήσετε για περισσότερο χρόνο τα κομμένα άνθη…

Ζάχαρη. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο νερό του βάζου για να να επεκτείνετε τη ζωή τους. Η ζάχαρη θα δώσει στα λουλούδια τα θρεπτικά συστατικά που δεν παίρνουν πια από το έδαφος.

Ξίδι. Το ξίδι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και αν το ανακατέψετε με λίγη ζάχαρη και το ρίξετε στο νερό του βάζου έχετε το ιδανικό… αντιβιοτικό για την επέκταση ζωής των λουλουδιών.

Χρήσιμα κόλπα για να διαρκέσουν περισσότερο τα λουλούδια στο βάζο! - Εικόνα 2

Καθαρή σόδα. Κάτι σαν 7-Up ή Sprite, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε περισσότερο τα λουλούδια χωρίς το νερό να γίνει καφέ. Η επιστήμη πίσω από αυτό; Η ζάχαρη στη σόδα βοηθά στην τροφοδοσία των λουλουδιών και η οξύτητα συντελεί στη μείωση του pH του νερού, επιτρέποντας στα λουλούδια να απορροφούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Βότκα. Λόγω μιας χημικής ουσίας γνωστής ως αιθυλένιο, τα λουλούδια ανθίζουν και τελικά μαραίνονται. Η βότκα επιβραδύνει τη φυσική παραγωγή αιθυλενίου.

Χρήσιμα κόλπα για να διαρκέσουν περισσότερο τα λουλούδια στο βάζο! - Εικόνα 3

Είναι επίσης σημαντικό να κόψετε κάθετα και όχι οριζόντια τους μίσχους των λουλουδιών για να τα βοηθήσετε να απορροφούν περισσότερο νερό. Κρατήστε το μπουκέτο σας σε δροσερό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και ώριμα φρούτα, γεγονός που θα τα αναγκάσει να ανθίσουν γρηγορότερα και να πεθάνουν γρηγορότερα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φύλλα που επιπλέουν στο νερό, τα οποία θα αναπτύσσουν βακτήρια. Και τέλος, αλλάξτε το νερό κάθε δεύτερη μέρα για να το διατηρήσετε φρέσκο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ