Φτωχά παιδιά μπροστά στο πιο σκληρό δίλημμα!

Το 83% των παιδιών που φοιτούν στο Atlanta Boys & Girls Club, ένα κέντρο απασχόλησης μετά το σχολείο, προέρχονται από φτωχές οικογένειες, κάποιες από τις οποίες δεν κατάφεραν καν να στολίσουν φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι αρχές του σχολείου αποφάσισαν να κάνουν ένα κοινωνικό πείραμα κάνοντας σε αυτά τα παιδιά την πιο σκληρή ερώτηση ενόψει των γιορτών. Αρχικά τα ρώτησαν ποιο δώρο θα ήθελαν να λάβουν για τις γιορτές. Εκείνα διάλεξαν legos, ηλεκτρονικά παιχνίδια, το σπίτι της Barbie κ.λπ. Στη συνέχεια τα ρώτησαν τι πιστεύουν ότι θα ήθελε να πάρει η μαμά τους ως δώρο. Εκείνα απάντησαν: κοσμήματα, κολιέ κ.λπ.

Φτωχά παιδιά μπροστά στο πιο σκληρό δίλημμα των γιορτών! - Εικόνα 2

Στη συνέχεια τα κάλεσαν πάλι και τους έδωσαν τα δώρα τους αλλά με ένα δίλημμα για τα ίδια. Δίπλα σε αυτό υπήρχε και το δώρο της μαμάς τους και εκείνα έπρεπε να διαλέξουν ένα από τα δύο! «Τα lego δεν έχουν σημασία. Η οικογένεια έχει. Επιλέγω την οικογένεια» λέει ένα από αυτά τα παιδιά. Όλα τα παιδιά αποφάσισαν να πάρουν το δώρο για να κάνουν ευτυχισμένη τη μαμά τους και τα περισσότερα από αυτά συγκινήθηκαν. Όσο για τις μαμάδες, χάρηκαν και δάκρυσαν αλλά αισθάνθηκαν και πολύ υπερήφανες για τα παιδιά που μεγαλώνουν…

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ