Η αληθινή γοητεία μιας γυναίκας κρύβεται στην καρδιά της κι όχι στο κραγιόν της

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου

Ποια είσαι πίσω από το κόκκινο κραγιόν που φοράς; Ναι, ξέρω, πάντα η εικόνα μετράει, πόσο μάλλον στον αιώνα που βιώνουμε. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πολύ καλά κάνεις που φροντίζεις τον εαυτό σου. Να μην σταματήσεις ποτέ να το κάνεις.

Ναι, ξέρω πως τα πρότυπα ομορφιάς άλλαξαν πλέον, αποκτήσαν γοητεία τα πλαστικά εμφυτεύματα και τα γuμνά σώματα. Ένα μόνο θέλω να σε ρωτήσω. Είσαι ευτυχισμένη;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πιο πάνω, όμως μην παραμελείς αυτό που έχει πραγματική αξία στο τέλος που φεύγουν όλοι. Την ώρα που μένεις εσύ και ο εαυτός σου. Δεν σε κρίνει κανένας, εσύ μόνο ξέρεις τι πέρασες στην ζωή σου, πως ένιωσες και γιατί κάνεις ότι κάνεις. Το κενό που κουβαλάς μέσα σου, φαίνεται στα μάτια σου και δεν θα γεμίσει ποτέ, αν ψάχνεις έξω από σένα. Μόνο όταν αγαπήσεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου, θα δεις την ψυχή σου να χαμογελάει.

Μικρή μου, να ξέρεις πως δεν υπάρχει πιο σαγηνευτικό άρωμα, από μια γυναικά που ξέρει ποια είναι και η αξία της δεν χωράει μόνο σε μια απλή φωτογραφία. Και ποτέ μην πέσεις στην παγίδα να εξαρτάται η ευτυχία σου από αγοpάκια κολλημένα σε ψεύτικα είδωλα. Θα σε κατασπαράξουν, θα ψάχνουν να καλύψουν τις ανασφάλειες τους μέσα από αποθέματα της καρδιά σου.

Μια γυναικά που αγαπά τον εαυτό της δεν σημαίνει πως είναι εγωίστρια, προάγοντας το δικό της συμφέρον έναντι των υπολοίπων. Αγάπη σημαίνει σεβασμός. Σεβασμός σημαίνει κατανόηση και ξεκινάει από μέσα σου. Να μάθεις τον εαυτό σου χωρίς βολικές ταμπέλες. Όταν μια γυναικά το κάνει αυτό, όλοι δαίμονες της πολεμούν μαζί της.

Να είσαι αυτή, που δεν προσκυνάει κανέναν, παρά μόνο το θεό που πιστεύει. Δεν υποβαθμίζει τον εαυτό της ούτε τους γύρω της. Κάθε μέρα χτίζει μια καριέρα, μια ζωή που ομορφαίνει την προσωπικότητα της. Αν χαθεί, πάντα βρίσκει το δρόμο, γιατί ξέρει τον πυρήνα της. Προσέχει τον εαυτό της και την υπόληψη της. Δεν διαπραγματεύεται ό,τι δεν ορίζει τις αξίες της και επενδύει στον εαυτό της. Δεν κολακεύεται από ψίχουλα και ανούσια βλέμματα.

Δεν την καθορίζει απλά ένα κραγιόν, αλλά η γοητεία που κρύβει στην καρδιάς της. Τα πιο πολύτιμα διαμάντια καταλήγουν στα πιο αντάξια χέρια. Αν θα είσαι μια φτηνή αλυσίδα, που μπορούν να την έχουν όλοι, είναι καθαρά επιλογή σου.

Πηγή: loveletters.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ