Η πραγματική ομορφιά, υπάρχει μέσα σου και μόνο!

Γράφει η Μαρία Κυπραίου

Αγαπημένη μου γυναίκα, ποτέ θα καταλάβεις ότι την πραγματική σου ομορφιά την κρύβεις μέσα σου; Στην ψυχή σου, στην καρδιά σου.

Είσαι πραγματικά όμορφη, όταν έχεις αγνή καρδιά που χωράει τον κάθε πονεμένο, όταν έχεις μια ψυχή αντρίκια που δεν το βάζει κάτω. Η αξιοπρέπεια σου, γυναίκα μου, εκείνη είναι το παν. Εκείνη είναι που καθορίζει όλα τα παραπάνω, όλη σου την ομορφιά. Όταν έχεις αξιοπρέπεια, δεν μπορεί κανείς να σε πατήσει, να σε μειώσει.

Είσαι όμορφη. Ότι και να κάνεις θα είσαι όμορφη, όχι για τα ξανθά, τα κάστανα ή τα κόκκινα μαλλιά σου ούτε για τα μέλια ή τα γαλάζια ματιά σου. Η πραγματική σου ομορφιά ξεκινάει από μέσα. Όταν θα μπορείς να δώσεις αγάπη. Όταν θα εκτιμάς την καλοσύνη, όταν θα σέβεσαι τους γύρω σου και όταν θα νιώθεις την ψυχή σου γεμάτη συναισθήματα. Τότε μόνο λάμπεις και αυτή η λάμψη είναι το δυνατό σου χαρτί.

Αυτή η λάμψη είναι αυτό που είσαι, αυτή η δυναμική αιθέρια ύπαρξη που γέννα τη ζωή, που δεν το βάζει κάτω, που προσπαθεί, που φέρνει βόλτα άντρες, σπίτια και παιδιά. Και αυτή είσαι εσύ. Μια όμορφη, πανέμορφη γυναίκα, που δεν χρειάζεται ούτε τα τακούνια, ούτε το υπερβολικό μακιγιάζ, ούτε τα φανταχτερά ρούχα. Γιατί μόλις χαμογελάσει, σε έχει κερδίσει! Δεν σκέφτεσαι καν τι ρούχα φοράει, γιατί σου αρκεί που γελάει. Γιατί όταν γελάει είναι η ίδια η ζωή.

Αχ γυναίκα μου, είσαι ένα πολύτιμο πετράδι, που για να το ανακαλύψει κάνεις θα πρέπει να σπάσει στα δύο την πέτρα και να αποκαλυφθείς. Είσαι ατόφιο χρυσάφι και δεν το βλέπεις. Χαμογέλα, έχε αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου και να θυμάσαι πως η ομορφιά πηγάζει μόνο από μέσα και πως το καλύτερο αξεσουάρ πάνω σου είναι το χαμόγελο και η καλοσύνη σου.

Πηγή: loveletters.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ