Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της

Η ιδέα των 3D διαβάσεων πεζών ξεκίνησε από την Ινδία, όπου οι οδηγοί δεν φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν και σκοπός τους ήταν να τους «τρομάζουν» ώστε να είναι πιο προσεκτικοί, εφαρμόστηκε και στην Ισλανδία, ενώ η μόδα «έφτασε» και στην Ελλάδα.

Οι διαβάσεις δημιουργήθηκαν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την ασφάλεια στους δρόμους.

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 2

Η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 3

Επιπροσθέτως, ξεκίνησαν να υλοποιείται και στο νησί της Τήνου με την υποστήριξη του Γιώργου Κόγκου και του Νίκου Μινάρδου σχεδιάζοντας και υλοποιώντας την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών σε σχολείο της Τήνου, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τήνου κ. Περιάλης Βαγγέλης.

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 4

Συγχαρητήρια στο Δήμο Τήνου και το Δήμαρχο κ. Σιώτο γι αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, άλλωστε η Τήνος είναι το νησί που τα τελευταία χρόνια κάνει σημαντικά βήματα εμπρός, ενώ αρκετές είναι οι φορές που μας εκπλήξει ευχάριστα.

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 5

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 6

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 7

Μπράβο στην Τήνο! Βάζει τρισδιάστατες διαβάσεις σε όλα τα σχολεία της - Εικόνα 8

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ