Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι για αρχάριους: Εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

Ενδιαφέροντα
Σοκολάτα

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, εύκολο και γευστικό γλυκό; Σε περίπτωση που θέλετε να επιχειρήσετε να φτιάξετε κάποια αντίστοιχη συνταγή, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για τη σωστή εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

– 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

– 110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο

– 6 μεγάλα αυγά

– 200 γραμμάρια ζάχαρη

– 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή Grand Marnier

– Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη σαντιγί:

– 355 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος

– 3 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

– 1 κουταλιά του γλυκού αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας

– Κακάο

Σουφλέ σοκολάτας χωρίς αλεύρι για αρχάριους: Εύκολο και νόστιμο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας - Εικόνα 2

Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

– Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών.

– Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά.

– Μόλις λιώσει, η σοκολάτα, απομακρύνετε από τη φωτιά.

– Προσθέστε βούτυρο.

– Ανακατέψτε.

– Διαχωρίζετε τα 4 από τα αυγά, τον κρόκο από το ασπράδι, σε δύο μικρά μπολ.

– Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα 2 ολόκληρα αυγά και τους 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι από τη ζάχαρη.

– Προσθέστε ζεστό μείγμα σοκολάτας.

– Προσθέστε κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού.

– Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα 4 ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσουν.

– Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

– Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

– Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια στο σοκολατένιο μείγμα.

– Απλώστε το μείγμα στο ταψί.

– Ισιώστε την επιφάνειά του.

– Τοποθετείστε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

– Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά αλλά όχι παραπάνω.

– Αφήστε το σουφλέ να κρυώσει.

– Για να φτιάξετε τη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ.

– Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γεμίσετε τον κρατήρα του σουφλέ, με τη σαντιγί.

– Πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη.

– Με ένα μαχαιράκι αποκολλάτε προσεκτικά το σουφλέ από το ταψί.

– Σερβίρετε, το σουφλέ.

– Αν περισσέψει, το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ