Η 91χρονη γιατρός που “αρνείται να βγει στη σύνταξη” έχει ήδη αποβιώσει

Ενδιαφέροντα

Η Ρωσίδα Алла Ильинична Лёвушкина (Άλλα Ιλίνιτσνα Λιοβούσκινα) υπήρξε πρωκτολόγος χειρουργός με καταγωγή από την πόλη Ριαζάν, όπου και έζησε. Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1927 και απεβίωσε στις 23 Ιανουαρίου 2020, ενώ διήνυε το 93ο έτος της ηλικίας της. [πηγή 1] [πηγή 2]

Παρ’ όλο που έγινε διάσημη ως η γηραιότερη εν ενεργεία χειρουργός στη χώρα της, οι πληροφορίες που παρουσίασαν ελληνικές ιστοσελίδες στα τέλη του 2019 και εντός του 2020 δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, άσκησε το ιατρικό επάγγελμα για 67 συναπτά έτη κατά κύριο λόγο στο Δημοτικό Κλινικό Νοσοκομείο υπ’ αρ. 11 (Городская клиническая больница N°11) του Ριαζάν, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στην εργασία της ως χειρουργού. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας Ριαζάν, ολοκλήρωσε την εργασιακή της δραστηριότητα το 2018. Δηλαδή, στα τέλη του 2019, όταν και παρουσιάζεται στα ελλαδικά ΜΜΕ ως “ενεργή χειρουργός” που αρνείται να βγει στη σύνταξη, η εν λόγω γυναίκα είχε ήδη αποσυρθεί από την χειρουργική εργασία της.

Mετά την αποχώρηση από το νοσοκομείο απασχολήθηκε για κάποιο διάστημα σε ιδιωτική κλινική, με συμβουλευτικό ρόλο. Μάλιστα, η γυναίκα αυτή έχει ήδη αποβιώσει από τον Ιανουάριο του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ