Ας μιλήσουμε ο ένας στον άλλον και όχι ο ένας για τον άλλον

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έπεσε στην αντίληψη μου μια γελοιογραφία που παρομοίαζε τις Ελληνίδες γιαγιάδες με κάμερες ασφαλείας. “Πόσο αληθινό είναι αυτό” σκέφτηκα! Το κουτσομπολιό ή απλώς περιέργεια όπως το αποκαλούν ευγενικά, είναι αναμφισβήτητα κύριο χαρακτηριστικό Του Έλληνα!

Όσο ο Έλληνας φημίζεται για το φιλότιμο που τον διακρίνει, άλλο τόσο φημίζεται για την ανάγκη του να σχολιάζει, να κρίνει και να βγάζει εύκολα συμπεράσματα για τις ζωές των συνανθρώπων του!

Για την δική του ζωή ούτε λόγος δεν θέλει να γίνεται, άλλωστε είναι αλάνθαστη! Υποσυνείδητα όμως προσπαθεί να βρει παρηγοριά στα δικά του προβλήματα με το να ασχολείται με τα προβλήματα των άλλων.

Μπορεί να έχουμε φιλότιμο σαν λαός αλλά μας λείπει η ανθρωπιά! Έχετε σκεφτεί πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν μιλούσαμε ο ένας στον άλλο και όχι ο ένας για τον άλλο; Να απευθύναμε τον λόγο στον συνάνθρωπο μας επειδή νοιαζόμαστε πραγματικά, να μάθουμε πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε όχι τόσο υλικά αλλά συναισθηματικά! Επιπλέον πρέπει να επικεντρωθούμε στα δικά μας ζητήματα και την οικογένειά μας.

Το τι κάνουν οι άλλοι στην δική τους οικογένεια είναι δικαίωμα τους! Ας κάνουμε εμείς αυτό που θεωρούμε σωστό και ας μην κατακρίνουμε τους άλλους! Εξάλλου το τι είναι επιτρεπτό ή όχι για τον καθένα καθορίζεται από τον τρόπο και τις συνθήκες που έχει μεγαλώσει.

Είμαστε όλοι άνθρωποι! Με τις αδυναμίες, τα ελαττώματα, τα λάθη μας! Ας μιλήσουμε ο ένας στον άλλο με ανθρώπινο ενδιαφέρον και όχι για κουτσομπολιό! Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ