Λευτέρης Σηφάκης: Ο παππούς από την Κρήτη που έγινε 100 ετών μοιράζεται το μυστικό της μακροζωίας του

Ενδιαφέροντα
Κρήτη

O Λευτέρης Σηφάκης κατάγεται από τον Άγιο Βασίλειο. Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται στου Βιάννου Ήρακλείου. Ο παππούς είναι αγαπητός στο συγκεκριμένο χωριό. Πέρα από το γεγονός πως ο παππούς έχει φτάσει σε ηλικία τα 100 έτη, ο ίδιος έχει δύο παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Μάλιστα, ο παππούς με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μυστικό της μακροζωίας.

Λευτέρης Σηφάκης: «Ζω μόνος μου και τα καταφέρνω μια χαρά»

«Γεννήθηκα το 1920, εδώ, και είμαι φέτος 100 χρονών! Παντρεύτηκα, απέκτησα 2 παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Πριν από 35 χρόνια, έχασα την γυναίκα μου. Από τότε, έως και σήμερα, ζω μόνος μου και τα καταφέρνω μια χαρά. Μαγειρεύω, είμαι άριστος μάγειρας, πλένω τα ρούχα μου στο πλυντήριο, σιδερώνω. Έχω το τζάκι μου, την τηλεόραση, όλα, δεν νοιώθω μοναξιά, πάω στο καφενείο, κάνω παρέα με τους λιγοστούς χωριανούς».

Λευτέρης Σηφάκης: Ο παππούς από την Κρήτη που έγινε 100 ετών μοιράζεται το μυστικό της μακροζωίας του - Εικόνα 1

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι: το χαμόγελο, που ποτέ, δεν έλειψε από τα χείλη μου. Πότε δεν επιθύμησα και δεν έκανα κακό σε άνθρωπο, σε ζώο, στη φύση. Ζούσα και ζω ήρεμα. Δεν έκανα κανενός είδους, κατάχρηση. Όλα με μέτρο. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι φορώ ακουστικό, στο ένα μου αυτί».

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ