Μπεκρή μεζέ: Εύκολο και πεντανόστιμο μεζεδάκι που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Θέλετε να κάνετε μια παραδοσιακή συνταγή, η οποία προέρχεται από τις γιαγιάδες μας; Θέλετε να εντυπωσιάσετε με κάτι μοναδικό τους φίλους και τους συγγενείς σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Υλικά συνταγής

– 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μικρές μπουκιές

– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

– 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες

– 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες

– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ημίγλυκο κρασί

– 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

– 1 κουταλιά του γλυκού τοματοπελτές

– Ελαιόλαδο

– Κύμινο

– Μπαχάρι

– Ζάχαρη

– Αλάτι

– Κόκκινο καυτερό πιπέρι (σ.σ. εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρο πιπέρι)

Μπεκρή μεζέ: Εύκολο και πεντανόστιμο μεζεδάκι που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 2

Εκτέλεση συνταγής

– Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.

– Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος για περίπου πέντε λεπτά.

– Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριά και σκόρδο.

– Συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

– Ανακατεύουμε το τηγάνι για ακόμη περίπου τρία λεπτά.

– Σβήνουμε το φαγητό μας, με κρασί.

– Προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

– Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου τριάντα λεπτά. Δηλαδή, το αφήνουμε να βράσει σιγά – σιγά έως ότου μελώσει η σάλτσα. Προαιρετικά σιγοβράστε το φαγητό για περίπου είκοσι λεπτά.

– Μεταφέρετε το φαγητό σας σε πήλινο σκεύος.

– Προσθέστε πάνω από το πήλινο σκεύος τυρί μοτσαρέλα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά.

– Ψήστε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Το ψήσιμο πρέπει να διαρκέσει περίπου δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, το φαγητό πρέπει να ψηθεί έως ότου λιώσει το τυρί.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ